Állásbörze

2022.04.01. 11:25

Megkezdődött a Nagyvárad Job Expo

Péntek délelőtt tízkor kezdődött és délután hat óráig tart az Inform Media Press által szervezett állásbörze az Era Shopping Center kupolatermében.

Fotók: Pap István

Erdon-összeállítás
 

A Nagyvárad Job Expo elnevezésű rendezvényen mintegy ezer munkahelyet kínál a huszonkilenc munkáltató és egy szakmai továbbképző cég is jelen van.

„Az álláskínálat nagyon változatos, minden kor- és társadalmi csoport találhat az igényeinek megfelelő állást, hiszen vannak munkahelyek fiataloknak, idősebbeknek, középfokú, vagy felsőfokú képesítéssel rendelkező munkakeresőknek, ugyanakkor vannak szakmai gyakorlatot igénylő és azt nem igénylő munkahelyek, részmunkaidős és teljes munkaidős állások. A munkáltatók alapvetően Nagyváradon és Bihar megyében kínálnak munkahelyeket. A legfontosabb, hogy a munkakeresők közvetlenül kapcsolatba kerülnek a munkáltatókkal, nem egy online felületen kering az önéletrajzuk, hanem ezt személyesen átnyújthatják a munkáltatónak, akikkel személyesen el is tudnak beszélgetni” – nyilatkozta szerkesztőségünknek a helyszínen Andrada Buhaș, a rendezvény főszervezője.

Rögtön nyitás után nagyon sok egyetemista jelent meg az expón. Azok a fiatalok, akikekkel elbeszélgettünk, elárulták, hogy részmunkaidős munkát keresnek, lehetőleg azon a szakterületen, amelyen tanulnak, hogy az egyetem mellett pénzt és szakmai gyakorlatot is gyűjtsenek. De voltak egyetemisták, akik csak azért jöttek el, hogy felmérjék azt, hogy milyen munkapiaci lehetőségek vannak, nem is szándékoznak feltétlenül dolgozni még.

Az idősebb korosztály közül többen jellemzően konkrét munkakört kerestek, olyan vagy ahhoz hasonló munkát vállalnának, amilyet korábban végeztek. Az állásbörze este hat óráig tart, még van idő és lehetőség kilátogatni és személyesen felmérni a munkapiaci lehetőségeket.

 

Az állásbörzén szereplő cégek a következők: Golde Oradea, Celestica, Hanning Motors, APT Prohuman, FinProm, Sogefi Suspension Eastern Europe, Henri Coandă Posztliceális Iskola, Marvicon, Lava Knitting, Nidec, Plastor, EBM Papst, Plexus Services, Turism Felix, DeLonghi, H.Essers, Vernicolor, Purem – Eberspaecher, Premagro, Class Furn, Green Corp, Faist Mekatronic, PGS Sofa & Co, Lidl Discount, Microdeco RO, Madrugada, Rocomes, Total Business Land, Teknia Oradea és Stilo Evora. A rendezvény intézményi partnere a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában