Programajánló

2022.04.15. 08:30

Közösségi rendezvény a Majomszigeten

Ismét közösségi térré szeretnék formálni a váradi Ady Endre Elméleti Líceum előtti teret, azaz a Majomszigetet – ez a szándék is áll a Húsvéti zsongás nevet viselő esemény mögött, amely április 14–16. között vár kicsiket és nagyokat az említett helyszínen.

Fotó: Alexandru Nițescu

Fotó:

János Piroska

A kézműves foglalkozással, gyermekek előadásával, koncerttel és vásárral egybekötött esemény csütörtök délelőtt 11 órától startolt a nemrég felújított téren, ahol a gyerekek megismerkedhettek az írókás tojásdíszítéssel, de alkalom adódott a színezésre, nyuszisimogatásra, és még az éneklésre is, ugyanis a helyszínre Nagy Csaba Liszt- és Bartók-díjas nyíregyházi tárogatóművész vezetésével kivonultak az Orsolya óvoda óvodásai is. A rendezvény alapötletét az adta, hogy tavaly decemberben nagy népszerűségnek örvendett az ugyancsak a Majomszigeten lebonyolított karácsonyfaállítás, ezért döntöttek úgy, hogy húsvét alkalmával tojásfát állítanak a téren, illetve ismét közösségi rendezvényt szerveznek – mondta el Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke. Az RMDSZ Nőszervezete megalakulása óta két eseménnyel próbál minél több ember arcára mosolyt csalni, a Mosolygós karácsonnyal, és a jelenlegi Húsvéti zsongás rendezvénnyel – tette hozzá Kéry Hajnal, a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezetének elnöke. A rendezvény kézműves vásárnak is teret ad, amelyre a helyiek mellett Korondról, Magyarkapusról, Kalotaszegről, a Szilágyságból is érkeztek, ugyanakkor a Könyvmentők Egyesület is kinn van a helyszínen – tudtuk meg Herman Noémitől, a vásár szervezéséért felelős Yatta.ro elindítójától.

A Húsvéti zsongás szombatig várja az érdeklődőket a következő program szerint: péntek, 11–20 óra: kézműves vásár; 11–13 óra: kézműves foglalkozás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetével, ugyanakkor a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum óvodás és elemi osztályos diákjai, valamint a pedagógusok is kézműves foglakozással kedveskednek, és locsolkodás is lesz; 17 óra: locsolóversmondó verseny; 17.30 óra: a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjai és Tolnai Andrea tanárnő érkeznek a tojásfához; egész nap lesz óriástársasjáték, arcfestés, nyuszisimogatás. Szombat, április 16.: 11–20 óra: kézműves vásár; 11–13 óra: kézműves foglalkozás a Zabhegyezőkkel; 16.30 óra: locsolóversmondó verseny; 17 óra: a Libavonat zenekar húsvéti koncertje. Egész nap kint lesznek a fajátékok, és arcfestés is lesz a gyerekeknek, illetve nyuszisimogatással és tojásfával is készülnek.

Szervezők: Ovisuli Egyesület, Yatta.ro, Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet, Összefogás Nagyváradért Egyesület, Napraforgó Alkotótábor, Diákokért Egyesület, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában