Biatorbágyi Fotóklub

2022.04.12. 18:00

Kiállítás az Euro Foto Art Galériában

Fotó: Csíki János

A Biatorbágyi Fotóklub tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás április 10-én, vasárnap a váradi várban található Euro Foto Art Galériában. A FIAP-kiállítóközpontként is működő galériában ezúttal Bozzai Attila, Csörögi Dóra, Frindt Péter, Jandó Zsuzsa, Kigyós Lajos, Kiss Andrea, Magyar János, Maráczi László, Mátrai Sándor, Pintér Zsuzsanna, Solymos Ákos, Szabolcs Eszter, Szécsényi Zsuzsa és Tonomár Mónika alkotásai tekinthetők meg. A kiállításmegnyitón megjelenteket, köztük egy Târgoviște városából érkezett turistacsapatot, Tóth István, a kiállítás kurátora köszöntötte, kiemelve a fotók művészi értékét, amely azok egyszerűségében, magasztosságában, illetve érzelem-dús mivoltukban is megfogható. Szűcs László, az Újvárad folyóirat főszerkesztője kiemelte: bár a kiállítás műfaji szempontból változatos – többek között tájképek, portrék, drónfelvételek is helyet kaptak a tárlaton – stílusukban és formanyelvükben mégis egységesek.

 

A kiállításmegnyitón köszöntötték a hetvenedik életévét betöltő Florian Chelu Madevát, a Rock Filarmonica alapítóját, aki egészségügyi okok miatt nem tudott jelen lenni az eseményen. Florian Chelu az elmúlt harminc évben az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület számtalan kiállításmegnyitóján lépett fel, közreműködését a Nemzetközi Fotószövetség (FIAP) emlékérmével díjazták, melyet a művész hiányában annak lánya, Alexandrina Chelu vett át. A kiállításmegnyitót online is közvetítették, a felvétel visszanézhető az egyesület Facebook-oldalán. A Summit Agro Romania támogatásával létrejött kiállítás május 6-ig látogatható, keddtől vasárnapig 10 – 18 óra között. A tárlat anyaga megtekinthető az egyesület honlapján is (www.eurofotoart.com).

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában