Beruházás

2022.03.30. 17:45

Új parkoló Nagyváradon

BN-összeállítás

 

A nagyváradi önkormányzat átadta a kivitelezőknek a Gh. Asachi és a Liszt Ferenc utcák által közrezárt területet, ahol 78 helyes parkolót fognak kialakítani. Ezt megelőzően kisajátították és lebontották a szóban forgó területen álló ingatlanokat, a törmeléket pedig elszállították.

 

„A régészeti feltárás befejeződött, jelenleg a földmunkák zajlanak. Az itteni 78 új parkolóhely pótolni fogja a Nufărul–Cantemir sugárutak felújítása során ott felszámolt helyeket. A Gheorghe Asachi és a Liszt Ferenc utcák által határolt korszerűsítésre és rehabilitációra váró terület mérete 3760 négyzetméter, ebből 460 négyzetméter lesz járda, 2285 négyzetméter úttest, 918 négyzetméter a zöldterület és 97 négyzetméteren az esővíz-elvezetőket alakítják ki. Minden parkolóhely 2,5 méter széles és öt méter hosszú lesz” – idézte Marcel Dragoș alpolgármester szavait a polgármesteri hivatal közleménye.

 

Az esővíz-elvezetést egyébként az újonnan tervezett csatornákban gyűjtik össze. Az Asfamixt és Edildrum Construct cégek 1.079.225 lejért (áfa nélkül) végzik el a munkálatot, melynek kivitelezési határideje július vége. Megjegyzendő, hogy a Gh. Asachi utcai tömbház mögött a tavaly tavasszal már kialakítottak nyolcvan parkolóhelyet, illetve következik további két parkoló kiépítése a Grădina de fragi utcában, ott összesen mintegy 180 hely lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában