Pályázat

2022.03.29. 18:00

Kedves Arany János!

A Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár „Toldi írójához elküldöm lelkemet / Meleg kézfogásra, forró ölelésre!” (Petőfi Sándor) mottóval, Írj levelet Kedves Arany János! címmel a költő, tanár, lapszerkesztő születésének 205. és halálának 140. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet V–VIII. osztályos diákok számára 2022. március 2. és szeptember 30. között. A levelek személyesen leadhatók a megyei könyvtár gyermekrészlegén megtalálható „Arany-dobozba”, illetve online is elküldhetők az arany.levelek2022@gmail.com címre. Formai követelmények: legfeljebb egy miniszterívnyi (A4-es lap) terjedelem, olvasható kézírás vagy nyomtatva 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, maximum 3000 karakter. Kérik, hogy a levél aláírásánál a pályázók a nevük mellett tüntessék fel olvashatóan az iskolájuk pontos megnevezését és azt, hogy melyik osztályba járnak, illetve a telefonszámot, e-mail-címet, amelyen elérhetőek.

 

A kiemelkedő írásokat értékes könyvekkel jutalmazzák, illetve a Várad folyóiratban is megjelentetik. A fődíj tartalmazza Kormányos László író, történész, tanár (személyes felajánlásának köszönhetően) Nagyvárad krónikája című könyvének egy dedikált példányát. Szívesen elfogadnak ajándékba jutalomkönyveket! A beérkező levelek kiértékelése és az eredményhirdetés: 2022. október 14. (online felületen). A díjak átadására a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtárban kerül sor 2022. október 21-én.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában