Pályázat

2022.03.30. 11:00

Jogosítvány a jövőhöz: Megduplázzák a program támogatási alapját

Illusztráció

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 190.000 lejre emeli a 2021. novemberében hetedik alkalommal meghirdetett Jogosítvány a jövőhöz program támogatási alapját. A támogatások összértékének megduplázása 55 hátrányos helyzetű fiatal számára teszi lehetővé a sofőriskola költségeinek megtérítését.

 

A nyertes pályázatokat a 2021. november 25 – 2022. január 21. között beküldött 216 támogatási kérelemből választották ki. Közülük 193 fiatal B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 18 fiatal a C/CE, hárman mezőgazdasági vontató, egy-egy fiatal pedig D kategóriás jogosítvány, illetve pályaalkalmassági bizonyítvány költségeinek fedezésére pályázott. A támogatásban részesülő 55 fiatal közül 47 részére B/BE jogosítvány, hét C/CE és egy D kategóriás hajtási engedély költségeit fizetik ki.

 

„A hátrányos helyzetű fiataloknak támogatásra van szükségük a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Büszkék vagyunk arra, hogy a Jogosítvány a jövőhöz program által segíteni tudunk. A MOL Románia a közösségek elkötelezett partnere, és szeretnénk továbbra is azok mellett lenni, akiknek szükségük van ránk” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kedvezményezett fiatalok 18 megyében élnek: Argeș, Bákó, Brassó, Buzău, Dâmbovița, Galac, Gorj, Hargita, Iași, Kolozs, Kovászna, Maros, Prahova, Szatmár, Szilágy, Szucsáva, Vâlcea, Vrancea, valamint Bukarestben.

 

„A nyertes fiatalok a szerződéskötés után egy hónapon belül beiratkoznak a sofőriskolába, az év második felében befejezik tanulmányaikat, majd vizsgáznak. A program új kiírását november végén hirdetjük meg. Az érdeklődők honlapunkról tájékozódhatnak vagy felkereshetnek bennünket telefonon is. A pályázatok elbírálása idején fontos, hogy a pályázó fiatalok vagy az őket támogató mentorok elérhetők legyenek telefonon a pályázatokkal felmerülő kérdések tisztázása céljából” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője. A nyertesek listája megtekinthető a www.kozossegert.ro honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában