Beruházás

2022.03.01. 14:00

Emeletes parkolóház épül a piac helyén

A Nagyváradi Helyi Tanács csütörtöki ülésén megszavazta azt, hogy a váradszőllősi villamos végmegállónál lévő piacot lebontsák, hogy a helyén négyemeletes parkolóház épüljön.

Pap István

 

A csütörtöki ülésen szavazta meg a helyi tanács liberális többsége az új létesítmény építésének részletes városrendezési tervét, az RMDSZ és a PSD tartózkodtak a szavazáskor. A napirendi pont vitáján Adrian Madar, a Szociáldemokrata Párt frakcióvezetője azzal vádolta a városvezetést, hogy egy „nem látható szövetséget” hozott létre az ingatlanfejlesztőkkel. Kifejtette, hogy ez a beruházás is ezt bizonyítja, hiszen megítélése szerint az az övezet normálisan fejlődött urbanisztikai szempontból. Most azonban a polgármesteri hivatal erővel elmozdítja a házak kerítéseit, elveszi a magánházakat és a telkeket, hogy parkolóhelyeket építsen a tömbházak lakóinak. Madar megemlítette azt is, hogy az előterjesztett városrendezési tervben nem szerepel az, hogy kereskedelmi egység lesz az új építmény földszintjén, ami megítélése szerint azt jelenti, hogy a környéken lakóknak nem lesz hol vásárolniuk.

 

Válaszában Florin Birta kifejtette azt, amit már korábban is hangoztatott: a parkolóházra azért van szükség, mert a Fürdői (Nufărului) út felújításakor felszámolták a főút melletti összes parkolóhelyet. „Az a parkoló, már mondtam, de nem akarják megérteni, azt követően készül el, hogy a Nufărul – Cantemir sugárút felújítására mintegy tízmillió eurót fektettek be, és más parkolóhelyeket kell kialakítani a tömbházak mellett felszámoltak helyett, mely tömbházakat nem most építtette a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal néhány ingatlanfejlesztővel együttműködésben” – fogalmazott a polgármester. Birta hozzátette, hogy az önkormányzat áthelyezte a parkolóhelyek egy részét a sugárútról a tömbházak mögötti területekre, mielőtt a leendő parkolóház megépítése mellett döntött. „Ez a parkoló a környék minden lakója számára előnyös lesz, akár magánházban, akár tömbházban laknak” – tette hozzá. A tervezett parkolóházban 335 férőhely lesz, ezekből négy a fogyatékkal élők és hat az elektromos autók számára lesz fenntartva. A beruházás becsült ára 26,5 millió lej áfa nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában