Közlemény

2022.02.07. 14:00

Oktatás: teljesítménymutatókkal a hatékonyabb gazdálkodásért

A harmincegy új nagyváradi iskolaigazgató a napokban aláírta a 2022–2026-os időszakra szóló szerződéseket a váradi polgármesteri hivatallal.

BN-összeállítás

 

A polgármesteri hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy a Bihar Megyei Tanfelügyelőség tavaly év végén írta ki a versenyvizsgát az igazgatói és igazgatóhelyettesi állások betöltésére. Október 15-én tartották az írásbeli vizsgát, az interjúkra pedig november 15. és december 8. között került sor. Az új igazgatók megbízatása négy évre szól, és tisztségeik elfoglalása után tulajdonképpen két szerződést írtak alá: egyet a megyei tanfelügyelőséggel, egyet pedig az önkormányzattal. Ami a várossal kötött igazgatási-pénzügyi üzemeltetési szerződést illeti, az „az oktatási intézmény szervezését, irányítását és adminisztrációját, valamint az ingatlanok kezelését, az ingatlanok és az anyagi és pénzügyi források kezelésének végrehajtó irányítását írja elő, a jelen szerződés szerves részét képező mellékletben meghatározott célkitűzések és teljesítménymutatók alapján” – áll a dokumentumban. 

„Az igazgatókkal kötött szerződéshez csatoltunk egy olyan dokumentumot is, amely a versenyképes gazdálkodás elérését célzó teljesítménymutatókat tartalmazza. A tanügyben ez az eredményesség és a hatékonyság révén érhető el. Minőségi oktatási rendszert szeretnénk Nagyváradon, és az iskolák működtetőinek nagy felelősségük van e cél elérésében” – mondta az aláírás után Florin Birta polgármester. A mutatók többek között arra kell ösztönözzék a tanintézmények vezetőit, hogy növeljék saját bevételeiket, csökkentsék kiadásaikat, javuljon a belső és külső kommunikáció, gyűjtsék szelektíven az újrahasznosítható hulladékot, csökkentsék a napi/heti programon kívül használt fűtőanyag mennyiségét, vonjanak be szponzorokat a tanintézmények működtetésébe és fenntartásába stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában