2022

2022.01.01. 08:00

Tűzijátékkal ünnepelt Nagyvárad

Forrás: A szerző felvétele

Pikó Stefánia

 

Egy év kihagyás után Nagyváradon ismét tűzijátékkal köszönthettük az új évet. A város központjában több ezren gyűltek össze, a 11 órakor kezdődő ünnepséget azonban online is figyelemmel kísérhették azok, akik nem voltak jelen a helyszínen. A körülbelül tízezres tömegnek az enyhe, 8 fokos időjárás is kedvezett. A főtéren ezúttal sem volt koncert, viszont volt zene, amire sokan táncoltak is, és különböző kisfilmeket vetítettek közben Nagyváradról. Miután lezajlott a városvezetés 8 perces tűzijátéka, a jelenlévők közül többen saját tűzijátékaikat gyújtották be, folytatva az ünneplést, illetve voltak, akik rögtön utána telefonálgatni is kezdtek, hogy köszöntsék barátaikat, rokonaikat.

A Visit Oradea Facebook-oldalán egy néhány perces összeállítás is készült a tűzijátékról, látványos drónfelvételekből.

 

Az éjféli mulatság előtt a Szigligeti Színház szilveszteri előadását tekinthették meg az érdeklődők, mely egyben a Gül baba című operett bemutatója volt, Kardos M. Róbert színművésszel a főszerepben. Az erős vastaps azonban a teljes társulatot, illetve a Nagyvárad Táncegyüttes tagjait és a zenekart is egyaránt megillette. Az előadás után Sebestyén Hunor színművész tartott egy, a megszokottnál rövidebb ünnepi beszédet. Az ünnepi műsor a himnusz közös eléneklésével és koccintással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában