Formanyomtatvány

2022.01.19. 09:47

Több mint kilencmillió lejnyi bírságot osztottak ki

Illusztráció

Illusztráció

Pap István 

 

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) tavaly december 20. és idén január 16. között több mint 4500 Bihar megyei személyt bírságolt meg, amiért az országba való belépéskor nem töltötték ki a digitális formanyomtatványt, ami az esetlegesen fertőzött személyek külföldi kontaktszemélyeinek a lekövetését teszi lehetővé. Ezért a mulasztásért a bihariakra eddig több mint 9 millió lej bírságot rótt ki az igazgatóság. Daniela Rahotă, a DSP Bihar megyei ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 2021/129. számú sürgősségi kormányrendelet hatályba lépése óta 4693 Bihar megyei illetőségű személyre róttak ki fejenként 2000 lejes bírságot, mely szankciók összértéke egészen pontosan 9.386.000 lej. Az igazgató hozzátette, hogy az érintettek egy része már kifizette a bírságot, mások viszont fellebbeztek a döntés ellen. Az említett kormányrendelet értelmében a kizárólag interneten hozzáférhető digitális formanyomtatványt mindenkinek ki kell töltenie, aki belép az országba, legkésőbb huszonnégy órával a belépés előtt, vagy legkésőbb huszonnégy órával a belépés után. Mindazok, akik az említett negyvennyolc órás időintervallumban nem töltik ki a formanyomtatványt, 2000–3000 lejes bírságot kapnak a megyei közegészségügyi igazgatóságtól. Csakúgy, mint más bírságok esetében, ha valaki a pénzbüntetés kiszabásától számított tizenöt napon belül törleszt, csak a megszabott bírság értékének a felét kell kifizesse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában