Programajánló

2022.01.25. 18:00

Táncelőadás közismert szereplőkkel

A Halálra táncoltatott lány című néptáncszínházi előadást mutatja be a Nomád Nemzedék Társulat Nagyváradon, február 6-án, 19 órától. A Novák Péter által rendezett produkcióban a magyar színházi élet közismert arcai, Kulcsár Viktória, Bede Fazekas Szabolcs, Orosz Ákos, illetve a néptáncélet olyan kiválóságai lépnek színpadra, mint Appelshoffer János, Rémi Tünde vagy a Fölszállott a páva korábbi nyertese, Berecz István.

 

Az előadást Csoóri Sándor halálának ötödik évfordulója alkalmából mutatta be a társulat 2021 szeptemberében a budapesti Nemzeti Táncszínházban. A Halálra táncoltatott lány című ballada-játékot nem kellett aktualizálnia a rendezőnek, hiszen a darab mondanivalója ma, s mi több, örök érvényűen aktuális. A szerelem csábító édessége, a féltékenység mérge, a tiltás és a dacos ellenállás, a szegénység valamint a gazdagság, a családi hagyományokért hozott ésszerűtlen áldozatok örök küzdelmei kerülnek terítékre.

 

Az előadásra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.ro weboldalon. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az előadásokra a belépés továbbra is csak azok számára lehetséges, akik igazolják, hogy legalább 10 nappal az előadás előtt megkapták a SARS-CoV–2 vírus elleni oltásukat/oltásaikat, nem kevesebb, mint 15 napja és nem több, mint 180 napja estek át a betegségen, vagy 72 óránál nem régebbi RT-PCR, illetve 48 óránál nem régebbi (hivatalosan igazolt) gyorsteszt negatív eredményét mutatják fel. Maszk viselése az események teljes ideje alatt kötelező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában