Programajánló

2022.01.19. 08:01

Magyar Kultúra Hete: az ünnepségsorozat mai eseményei Váradon

Forrás: kronika.ro

Az RMDSZ és a különféle partnerintézmények, illetve civil szervezetek által január 17. és 22. között rendezett A Magyar Kultúra Hete ünnepségsorozat szerdai nagyváradi programjai a következők, 9 óra: Nagyvárad – a kultúra és történelem városa. Nagyvárad nagyjai. (Szent László, Ady Endre, Rimanóczy Kálmán). Képes-vetített előadás, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 10 óra: Lorántffy Zsuzsanna – a hit példaképe, Erdély fejedelemasszonya (iskolánk névadója). Képes-vetített előadás, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 10–11 óra között: Bemutatkoznak tudósaink – prezentáció, Mihai Eminescu Főgimnázium; 10–12 óra között: „Versében” él a nemzet – az iskola diákjainak munkáiból készült szövegtárgy-kiállítás, Dimitrie Cantemir Általános Iskola; 10 óra: Magyar tudósok, Szacsvay Imre Általános Iskola, a biharpüspöki épület tornaterme; 10 óra: Magyar matematikusok és informatikusok, Lucreţia Suciu Általános Iskola; 11 óra: Száműzött nagy magyarjaink. (II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelmünk, Kossuth Lajos, Márai Sándor). Képes-vetített előadás, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 12 óra: Rajzverseny, Szacsvay Imre Általános Iskola, főépület; 17 óra: Madárkereső királyfiak – sárréti népmesék illusztrációi – kiállítás Kolozsvári-Donkó Rebeka berettyóújfalui képzőművész alkotásaiból. Megnyitja: Kecse Gabriella a Léda-házban. 

 

A hatályban levő járványügyi intézkedések szerint a tanintézetbe idegeneknek tilos a belépés, a többi helyszín zöldigazolvánnyal vagy érvényes PCR-, illetve antigéngyorsteszttel látogatható. A rendezvényeket támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Rákóczi Szövetség, a Nemzeti Kulturális Alap és a Communitas Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában