Ünnep

2022.01.21. 07:47

Magyar Kultúra Hete: az ünnepségsorozat hétvégi programjai Váradon

Az RMDSZ és a különféle partnerintézmények, illetve civil szervezetek által január 17. és 22. között rendezett A Magyar Kultúra Hete ünnepségsorozat hétvégi nagyváradi programjai a következők, ma 9–10 óra között: Tanulj játszva, játssz tanulva!, 16. számú Általános Iskola; 10 óra: Népi motívumok megfigyelése, színezése, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 10 óra: A magyar olimpiai bajnokok nyomában című előadás, nagyvárad-olaszi református templom; 10 óra: Magyar kultúra napja – Plakátok készítése, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 10 óra: Ismerkedés a magyar költészettel (gyermekversmaraton), Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 10 óra: Magyar mesevilág (vetítés, mesélés, illusztrálás, játékok), Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; 10 óra: A nemzet dala, a Himnusz, Lucreția Suciu Általános Iskola; 10–11 óra: Népviselet és néphagyomány Románia magyarlakta régióiban, 16-os számú Általános Iskola; 10 óra: A magyar kultúra örökösei vagyunk – Képzőművészeti kiállítás és komolyzenei koncert, Művészeti Líceum; 10–12 óra: „Jó kedvvel, bőséggel” – a magyar Himnusz nyomában, a magyar kultúra palotái, plakát készítése és bemutatása, Dimitrie Cantemir Általános Iskola; 10–14 óra: Magyaros ízek, a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjainak és osztályfőnökeinek gasztronómiai ízelítője; 10 óra: Magyar tudósok, Szacsvay Imre Általános Iskola; 11 óra: Együtt énekelünk, együtt szavalunk, Szacsvay Imre Általános Iskola; 11–12 óra: A vers szép, 16-os számú Általános Iskola; 12–13 óra: Bemutatkoznak tudósaink – prezentáció, Mihai Eminescu Főgimnázium; 12 óra: Kahoot vetélkedő, Híres nagyváradi személyiségek, Szacsvay Imre Általános Iskola; 13 óra: Nagyvárad épített öröksége, interaktív történelemóra, Művészeti Líceum; 13 óra: Rajzkiállítás, 11. számú Általános Iskola – előtér; 18 óra: Markó Béla A haza milyen? című verseskötetéről beszélget a szerzővel Szűcs László, Bunyitay könyvtár. 

Január. 22., szombat, 19 óra: A magyar kultúra ünnepének nagyváradi gálaestje, A magyar kultúráért díjak átadása, ünnepi előadás (Csongor és Tünde), Szigligeti Színház. A hatályban levő járványügyi intézkedések szerint a tanintézetbe idegeneknek tilos a belépés, a többi helyszín zöldigazolvánnyal vagy érvényes PCR-, illetve antigéngyorsteszttel látogatható. A rendezvényeket támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Rákóczi Szövetség, a Nemzeti Kulturális Alap és a Communitas Alapítvány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában