2022

2022.01.01. 09:00

Florin Birta újévi üzenete

BN-összeállítás

 

Újévi üzenetet fogalmazott meg Nagyvárad lakosságának Florin Birta polgármester, melyben kiemelte, hogy 2021 nehéz, kihívásokkal teli év volt, de sikerült folytatni a város számára fontos beruházásokat. Ezek közül kiemelte a villamos- és buszvásárlásokat, a villamospálya-bővítést és egy új parkolóház építését. Ezt követően a 2021-ben elkezdett projektek közül tett említést a Ghillányi (Cantemir) és a Fürdői (Nufărului) utak felújításáról és a nagypiac előtti aluljáró építéséről. Folytatták a városban a gyalogos övezetek bővítését, az iskolafelújításokat, az egészségügy infrastruktúra fejlesztését. „Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz időszakot élünk (…) A növekvő gáz- és villamosenergia-árak az egész gazdaságban áremelkedéshez vezettek. A számlát pedig a polgármesteri hivatal és minden egyes váradi polgár fizeti. Ezért 2022-ben fel akarjuk gyorsítani a lakóházak hőenergetikai rehabilitációjának önkormányzati programját. Számítunk a román kormánynyal való jó együttműködésre, hogy ezt a programot fejleszteni és bővíteni lehessen” – írja üzenetében Birta. 

 

Ezt követően megemlíti, hogy a jövő évben kezdődik a Gojdu téri és a Fő utcai közúti aluljárók, a Borsi úti intermodális közlekedési csomópont építése és az Eminescu főgimnázium felújítása. Az elöljáró azt ígéri, hogy jövőre befejezik a Kossuth utcai mélygarázs fölötti gyalogos övezetet, átadják az új sportcsarnokot, több közparkot felújítanak és folytatják a Vlădeasa utcai új kórház építésének a projektjét is. Végezetül így zárta szavait a polgármester: „Ezekkel a város fejlesztését célzó beruházásokkal azt szeretnénk elérni, hogy a Nagyvárad által kínált lehetőségek itthon tartsák a váradi polgárokat. Sőt, hogy visszahozzuk azokat, akik elmentek, és hogy Nagyváradot otthonossá tegyük mindenki számára, aki itt akarja megtalálni a helyét, abban a városban, amelyet büszkén nevezünk Románia szecessziós fővárosának. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal csapata nevében kívánok mindenkinek egészséget és sikerekben gazdag, boldog új évet!” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában