Kormányrendelet

2021.12.27. 11:11

Nyilatkozni kell a Mezőgazdasági Nyilvántartónak

Illusztráció

A Mezőgazdasági Nyilvántartó 2020–2024 között érvényes adatszolgáltatási szabályzata értelmében minden nagyváradi jogi és természetes személy, aki a város területén mezőgazdasági területtel rendelkezik és/vagy háziállatokat tart, köteles adatokat szolgáltatni a Mezőgazdasági Nyilvántartónak arról, hogy hányan élnek a gazdaságban, mekkora a mezőgazdasági terület, beleértve a családi veteményes kerteket is, hány, és milyen típusú mezőgazdasági eszközzel rendelkeznek, továbbá informálniuk kell a hivatalt az állatokról, madarakról, méhcsaládokról, gyümölcsfákról, a megművelt területek nagyságáról és azokról az épületekről, amelyeket ilyen célra használnak. 

 

A 28/2008 számú kormányrendelet értelmében a jogi és magánszemélyek 2022 január 5. és február utolsó munkanapja között kell nyilatkozzanak a gazdaságban élő személyek számáról, a birtokolt/tulajdonban lévő földterületről, az épületekről, az állati és gépi meghajtású szállítóeszközökről, a mezőgazdasági és erdészeti gépekről, berendezésekről és felszerelésekről, a háztartásban/jogi személyiséggel rendelkező egységben az év elején meglévő állatállományról, valamint az előző év során a birtokolt állatállományban értékesítés vásárlás során történt változásokról, az így nyert termékekről, az állatok elhullásáról vagy levágásáról, illetve egyéb hasonló módosulásokról. Mindemellett jövő májusban, annak a hónapnak az első és utolsó munkanapjának az időszakában a jogi és magánszemélyek be kell jelentsék azt, hogy mire használják mezőgazdasági területet, mekkora a mezőgazdasági területként hasznosított terület, illetve mennyi gyümölcsfával rendelkezik. A jogi és magánszemélyeknek ugyanakkor kötelességük minden vonatkozó változtatást ennek beálltától számított harminc napon belül bejelenteni. 

 

A nyilatkozatokat a Mezőgazdasági Nyilvántartóhoz kell benyújtani a nagyváradi városháza ügyfélfogadó termében (19, 20 számú ablakok) hétfőtől csütörtökig 8.30–18.00 órák között, péntekenként pedig 8.30–15.30 órák között, illetve villanypostán is el lehet juttatni a nyilatkozatokat a primarie@oradea.ro emailcímre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában