Karácsonyi műsor

2021.12.22. 12:57

Énekkel, verssel ünnepeltek a nagyváradi Bonitas diákjai

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

 

Kedves zenés műsorral készültek karácsony alkalmából a Bonitas Magyar Speciális Oktatási Intézmény diákjai családjaik örömére kedden délelőtt. Az ünnepség helyszíne a nagyváradi iskola épületével szemben található Váradolaszi Szentlélek Kiáradása plébániatemplom, azaz a Barátok temploma volt, ahol az egybegyűlteket Szabó Ervin plébános, Vinczéné Pálfi Judit, valamint az iskola igazgatója, Oláh Andrea köszöntötte. A rövid, mégis szívhez szóló bölcsességek, jókívánságok után a már izgatott gyerekek megkezdték a karácsonyi műsort. Elhangzott néhány vers, majd a közös éneklés következett, amibe a jelen lévő családtagok is becsatlakozhattak, hiszen minden padba jutott néhány nyomtatott szöveg. Az intézmény zenepedagógusa, Árkosi Julianna mindenképp külön elismerést érdemel, hiszen a gyerekeket nemcsak a közös éneklésre készítette fel, és kísérte őket gitárral, hanem két szólóelőadást is bemutatott egy kislánnyal és egy kisfiúval, illetve támogatása mellett több diák is megmutathatta, hogyan játszik különböző hangszereken, gitáron és szintetizátoron. 

 

A Bonitas karácsonyi műsora a csoportok különálló performanszaiból tevődött össze, a nagyobbak között voltak, akik még öltözetükkel is rákészültek az előadásra és Mikulás-sapkában, a lányok piros szoknyában, a fiúk pedig piros pulóverben álltak a közönség elé. A kisdiákok magyar, román és angol nyelven is szavaltak, énekeltek, illetve boldog karácsonyt és boldog új évet kívántak mindenkinek. Bár nagy volt az izgalom, a Bonitas diákjai láthatóan nagyon élvezték a rendhagyó alkalmat, de a felnőttek számára is jó ünnepek előtti ráhangolódást jelentett a karácsonyi műsor. Mielőtt a társaság hazaindult volna, a gyerekek ajándékcsomagokat is kaptak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában