Bűncselekmény

2021.12.29. 12:00

Emberölési kísérlet miatt emeltek vádat Tataros polgármestere és a férje ellen

Tataros község polgármestere, L. B., és férje, P. B. ellen hétfőn emeltek vádat emberölési kísérlet miatt, adta hírül közleményében a Bihar Megyei Törvényszék Mellett Működő Ügyészség.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

 

Mint arról annak idején beszámoltunk, a tatarosi elöljáró és férje súlyosan megverték I. B. volt ügyészt. Az eset szeptember 29-én, dél körül történt egy tatarosi építőanyag-raktárban. A felek között már korábban konfliktusos volt a viszony, és a raktárban is szóváltás alakult ki a volt ügyész és P. B. között, ami tettlegességig fajult. Az áldozatot a házaspár mindkét tagja ütlegelte, ököllel verték, lábbal rugdosták, és a férfi egy 40 centiméteres fémvágó eszközzel is fejbe verte. Az agresszió nyomán I. B. többrendbeli sérüléseket szenvedett. A legveszélyesebb sérülése a harminc napon túl gyógyuló koponyatörés volt, ugyanakkor mindkét bokája is eltört, melyek miatt száz napon át orvosi ellátásra volt szüksége. Miután az áldozatot eszméletlenre verték, otthagyták, és orvosi segítséget sem hívtak hozzá. 

 

Az ügyészi közleményből kiderül az is, hogy a házaspár is feljelentést tett zsarolás, illetéktelen behatolás, ütlegelés és egyéb erőszakos megnyilvánulások címén, szerintük ugyanis I. B. volt a felelős a történtekért. Az ügyészség azonban ejtette az ügyeket, megállapítva, hogy ezek a bűncselekmények nem történtek meg. A pár ellen már korábban vádat emeltek, a polgármestert november 4-én házi őrizetbe, férjét előzetes letartóztatásba helyezték. Ezt a döntést utoljára december 22-én hosszabbították meg. A Bihar Megyei Törvényszék döntése ellen a házaspár fellebbezett, de a Nagyváradi Ítélőtábla elutasította az óvásukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában