Figyelem!

2021.11.24. 09:54

Regisztráció a magyarországi választásokra

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt regisztrációs kampányba kezdett, hogy a közelgő magyarországi választáson minden magyar állampolgár részt vehessen.

Fotó: Illusztráció

EMNT-közlemény

Mint köztudott, a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek a magyarországi népszavazásokon és parlamenti választásokon. A magyarországi szavazásokon való részvételhez mindenkinek regisztrálnia kell a magyarországi névjegyzékbe, így a Bihar megyében élő magyaroknak is. A regisztrációhoz csupán a magyarországi lakcímkártyára és a romániai személyi igazolványra van szükség. Miután honosítási irodánkban munkatársaink segítenek a regisztrációban, és a kérelmezőt az anyaországi választási hatóságok felvették a névjegyzékbe, a Bihar megyében élő magyar állampolgárok levélben szavazhatnak majd a soron következő választáson.

Az EMNT munkatársai kérnek minden magyar állampolgárt, hogy a jelzett iratokkal keressék fel Nagyváradon a Jean Calvin utca 1. szám alatt található irodát, hogy segíthessenek a regisztrációban. Egy adott személy további magyar állampolgársággal rendelkező családtagjai, rokonai, ismerősei regisztrációját is segítheti azzal, hogy a jelzett irataikat elhozza irodánkba, ahol munkatársaink számukra is elvégzik az esetleg szükséges adatfrissítést, vagy magát a választói névjegyzékbe történő regisztrációt. Várjuk azokat is, akik megkapták a budapesti Nemzeti Választási Iroda levelét a regisztráció kapcsán. Munkatársaink segítenek helyesen kitölteni a regisztrációs ívet, és visszajuttatni azt az illetékes hatósághoz.

Az EMNT nagyváradi irodája, a Jean Calvin utca 1. szám alatt, minden munkanapon 9–17 óra között várja az érdeklődőket. Telefonon a 0259/220-126-os számon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában