Adventi idő

2021.11.28. 18:08

Meggyújtották az első adventi gyertyát a Szent László téren

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotó:

Törő Enikő

Hagyománya van immár annak, hogy az adventi várakozás időszakában Nagyvárad központjában koszorút állít a Szent László Napokat is szervező Szent László Egyesület, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal (EMNT) együttműködve, vasárnap délutánonként pedig megtartják a gyertyagyújtásokat is, közös imádkozással és énekléssel egybekötve.

A vasárnap délutáni első ilyen alkalmon az egybegyűlteket az EMNP részéről Moldován Gellért Lajos köszöntötte, majd igei alapú beszédet mondott Pék Sándor, a Szent László-templom esperese. ,,Az advent arra hív bennünket, hogy a lényeges dolgokra fordítsunk időt. Az advent azt üzeni, hogy legyen idő Istenre, legyen idő csendben lenni, legyen idő embertársainkra, és értékeljük az időt” – fogalmazott Pék Sándor. Az ünnepi alkalmon Kribus Mónika vezetésével közreműködött a Szent László-templom Halmos László nevét viselő kórusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában