tenderpályázat

2021.11.18. 17:00

Kijelölték a belényesi ipari park helyszínét

Large stack of file folders, documents, paperwork piled on glass top desk in office with desktop computer. Bookshelves in background.

Fotó: Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

A Belényesi Polgármesteri Hivatalban járt a hét elején Ilie Bolojan megyei tanácselnök, aki egyik Facebook-bejegyzésében arról számol be, hogy a téma a leendő ipari park helyszíne volt. Azt írta: eldőlt, hogy ez a város Nagyvárad felőli bejáratánál lesz, a bal oldalon, 600 méterre az országúttól, a mostani építőanyag-lerakattól jobbra, és 17,5 hektáron fog elterülni. A kijelölt telek az egyedüli, mely köztulajdonban van, és a helyi önkormányzat rendelkezésére áll. A városháza kiveszi majd a területet a mezőgazdasági körforgásból és övezeti urbanisztikai terv készül. Ugyanakkor ebben a hónapban, miután a belényesi önkormányzat átengedi a területet a megyei tanácsnak, utóbbi szerződést köt a majdani ipari park hatástanulmányának kidolgozására. Megtervezik a közművesítést (víz-, csatorna- és villanyhálózat), valamint a Transgaz fővezetékére való csatlakozást. A létesítményt egy kétsávos, hét méter széles úton lehet majd megközelíteni az országútról. A tervezők emellett elemzik annak lehetőségét, hogy meghosszabbítsák a belényesi körgyűrűt Gyalány felé, a város bejáratánál levő felüljárótól egészen a Biharrósa felé vezető megyei útig.

Ilie Bolojan reményei szerint, partnerségben a belényesi önkormányzattal, a következő négy hónapban elkészül valamennyi szükséges dokumentáció. A jövő tavasszal tenderpályázatot hirdethetnek a tervezésre és a kivitelezésre, és 2023-ban már koncesszióba adhatják az első parcellákat a befektetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában