előkészületek

2021.11.15. 13:11

Jó hír: lesz idén karácsonyi vásár Nagyváradon

Karácsonyi vásárt szervez a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea), valamint Nagyvárad önkormányzata december 3. és 2022. Január 2. között. Várják az árusok jelentkezését.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Megkezdődtek az idei karácsonyi vásár előkészületei, a szervezők november 15-étől várják azon kereskedők, cégek jelentkezését, akik szeretnének részt venni portékáikkal a kavalkádon – adja hírül a Visit Oradea. Az érdeklődők online jelentkezhetnek a következő weboldalon keresztül: https://targuldecraciunoradea.ro/. A regisztráció periódusa kéthetes, november 27-én, 12 órakor zárul.

“Hagyományosan elkészített finomságokat, édességeket vagy egyéb specialitásokat kínáló árusokat keresünk, kézműveseket, valamint olyan cégeket, amelyek a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó termékekkel rendelkeznek.” – fogalmaz közleményében az egyesület.

Annak érdekében, hogy egy kereskedő részt vehessen a vásáron, követnie kell minden lépést, melyet megtalál majd az adott online felületen, adjon meg minden szükséges információt vállalatáról, valamint töltse fel ide a szervezők által igényelt dokumentumokat. Fontos információ, hogy idén összesen 37 faházikót lehet igénybe venni, valamint további tíz élelmiszerárus “food truck”-nak lesz helye. Igény esetében licitet indítanak újabb helyek lefoglalásának céljából.

Egy házikó egy napi bérleti díja 75 lej plusz ÁFA, kivételt képeznek azok a kézműves mesterek és egyéb kereskedők, akik engedéllyel rendelkeznek – ők harminc százalékos kedvezményt kapnak. A bérleti díjat két részletben kell kifizetnie az igénylőnek, először 500 lejt a szerződés aláírásakor, majd december 16-án a második részletet. Emellett 1500 lejes garanciát kell kifizetnie mindenkinek szintén a szerződés aláírásakor. További 550 lejt (plusz ÁFA) fizetnek a házikók összeállításáért, az energiafogyasztást pedig a vásár végeztével számolják ki. Amennyiben többen szeretnék ugyanazt a házikót kibérelni, licitet nyitnak.

A saját építmények esetében (food truck) a bevétel tizenhat százalékát (plusz ÁFA) kell kifizetni, valamint további 1960 lejt (plusz ÁFA) az energiafogyasztásért és az építmények hálózatokhoz való csatlakoztatásáért.

További információkat találnak a Visit Oradea, valamint a Târgul de Crăciun Oradea közösségi média felületein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában