visszatér a tél

2021.04.06. 13:27

Felkészülés a hóeltakarításra

A Bihar Megyei Tanács műszaki igazgatósága keretében működő megyei utak irodája azt kérte a megye útjainak karbantartásával és tisztításával megbízott vállalkozásokat: mozgósítsák csapataikat annak érdekében, hogy eltakarítsák a havat és a jeget az útfelületekről. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint ugyanis az április 6–9 közötti időszakban téli időjárásra lehet számítani, ezért a speciális járművek állandó készenlétben kell, hogy legyenek. Amennyiben pedig a szükség úgy hozza, akár pótjárműveket is be lehessen vetni. Ezekben a napokban a hőmérséklet jóval átlag alatti, nappal plusz 6–9 Celsius fokot, éjjel mínusz 3 Celsius fokot is mérnek, illetve április 6–7-én jelentős mennyiségű csapadék is hull egyes helyeken.

A Bihar Megyei Tanács kezelésében levő utakon a hóeltakarítással a következő cégek foglalkoznak: CARIER Kft. (Élesd térsége), DRUMURI BIHOR Rt. (Nagyvárad és Belényes térsége), GP SĂGEATA PROD Kft. (Margita térsége), CRIȘANA PRO CONSTRUCT Rt. (Nagyszalonta és Tenke térsége).

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában