Veszélymentes feladat

2020.11.12. 16:00

Önkéntesek jelentkezését várja a közegészségügyi igazgatóság

Minden segítségre szükség volna a járvány ellen folytatott küzdelemben.

Call-center employees work in deal office. Young handsome female in headset on first plan talking with customer. Modern business room with beautiful view. 4k UltraHD.

Fotó: Highway_videography

BN-összeállítás

Önkéntesek jelentkezését várja a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság. Elsősorban (de nem kizárólag) orvostanhallgatók, orvosok, asszisztensek, vagy informatika szakos hallgatók segítségét várják a járványkezelési és megelőzési munkában. Az önkéntesek feladatai veszélymentesek volnának: fogadni kellene azok hívásait, akik bizonyos gyanús tünetek észlelése miatt jelentkeznek az igazgatóságnál, és minden ilyen betelefonáló esetében be kellene táplálni az igazgatóság adatbázisába a fontos információkat. Emellett besegíthetnek az epidemiológiai nyomozásba is, a pozitív esetek kontaktkutatásába.

Az önkénteskedésnek megvannak a maga feltételei, például, hogy az illető román állampolgár legyen, ismernie kell a román nyelvet, legalább 18 éves, nem büntetett előéletű, orvosi igazolással rendelkezik arról, hogy egészséges.

A jelentkezőknek össze kell állítaniuk egy mappát, melyben lennie kell egy kérvénynek, a születési és a személyi igazolvány, esetenként a házassági okirat másolatának, erkölcsi bizonyítványnak, vagy egy saját nyilatkozatnak, melyben tudatja, hogy nem büntetett előéletű, illetve egy önéletrajznak az európai modellnek megfelelően.

Az önként jelentkezők minden pontos részletet megtalálnak az igazgatóság weboldalán (dspbihor.gov.ro) közzétett felhívásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában