adó

2020.11.02. 18:39

November végéig lehet büntetés nélkül adót fizetni Váradon

A helyi tanács csütörtökön megszavazta a helyi adók és illetékek befizetési határidejének meghosszabbítását.

Az idén egyébként folyamatosan meghosszabbított új határidő 2020. november 30. A városvezetés arra hivatkozva hosszabbította meg még egy hónappal a határidőt, hogy a világjárvány miatt sok cég kellett teljesen vagy részlegesen beszüntesse tevékenységét, sok magánszemély pedig elvesztette állását, ezért anyagi gondokkal küzdenek.

Florin Birta polgármester elmondta, hogy már eddig is 45 jogi és 300 természetes személy kérte a haladékot, tehát van érdeklődés eziránt a segítő intézkedés iránt. A csütörtökön elfogadott határozat értelmében azok, akik november 30-ig befizetik összes helyi adójukat és illetéküket, valamint a korábbi évek adóhátralékait, nem kell büntetőkamatot fizessenek. Azok a polgárok, akik igényt tartanak erre a haladékra, amellett, hogy befizetik helyi adójukat és illetéküket, november 30-ig ki kell töltsék és el kell juttassák az önkormányzathoz a haladékra vonatkozó kérvényt is. A kérvényt el lehet vinni személyesen a városháza ügyfélfogadó termébe, el lehet küldeni annak fényképmásolatát a primarie@oradea.ro e-mail címre, vagy fel lehet adni postán a Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1 postacímre.

Cégek esetében a kérvényhez mellékelni kell egy saját felelősségre tett nyilatkozatot arról, hogy az elmúlt három évben milyen állami segélyeket kapott a vállalkozás. Az igénylők az adatok feldolgozása után e-mailen vagy postán kapnak értesítést arról, hogy az önkormányzat elfogadta, vagy elutasította a kérelmüket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában