A szabadban

2020.10.16. 09:42

Rönk-osztálytermet alakítottak ki a Szacsvay Iskolában

Kincs Grete, biológiatanár

Nem ez lenne az első próbálkozás szabadtéri oktatás terén a Szacsvay Imre Általános iskolában, ugyanis tudományos, országos projektfinanszírozással két évvel ezelőtt termékeny ökokert, majd tan-tavacska és biológia-műhely létesült az iskola udvarában, a tanulók nagy örömére és serény hozzájárulásával.

Kreativitás, innováció és alkalmazkodás – fejlődésünk alappillérei és az új tanügyi trend elvárásai ezek. Hogyan valósítható mindez meg úgy, hogy maradandóan motiválja, előnyössé és érdekessé tegye a tanulási folyamatot, egy járvány sújtotta krízisidőszakban? Egy szabadtéri osztályterem működtetését kezdeményeztem, a hozzátartozó eredeti környezeti és oktatási feltételeket megőrizve.

Szorgos kezek segítették az ötlet megvalósítását: iskolai karbantartók, szülők és diákok serénykedtek a terület ökologizálásában, az ülőtér (rönkök) kialakításában és díszítésében. Ez az a tér, ahol a madárcsicsergésben elfér az egészséges gyerekzsivaly, a mosoly, a tiszta levegővétel, az a környezeti kényelmi elem, amit a szemet gyönyörködtető színes növényzet nyújt az egészségügyi szabályt tiszteletben tartó, 1 m távolságra elhelyezett farönkök között. A szabadtéri osztályterem bármelyik osztály számára elérhető, hatékonysága igazolt és célja az oktatás alkalmazása egy ingergazdagabb, mentális és fizikai egészségmegőrző környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában