Képzőművészet

2020.10.12. 13:00

A Wagner Nándor-díj 2020-as nyertesei

A Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti szakos hallgatói ismételten megpályázhatták a Wagner Nándor-díjat, melynek eredményhirdetése rendhagyó módon, félig-meddig online zajlott csütörtök délelőtt, az egyetem amfiteátrumában.

Pikó Stefánia

A diákok az idei évben reklámgrafika és audiovizuális munkákkal jelentkezhettek, a téma pedig az egyetem éppen harmincéves múltjához fűződött: A 20 éves Partiumi Keresztény Egyetem – mint a 10 éves Sulyok István Főiskola utóda. A pályázat eredményhirdetését dr. Kányádi Iréne, művészettörténetet oktató egyetemi adjunktus köszöntötte a jelenlévőket, köztük dr. Maior Enikő rektorhelyettest, Pintér Istvánt, a Pro Universitate Alapítvány ügyvezetőjét, valamint az online bejelentkező Kiss Sándort, az Academia Humana Alapítvány elnökét, mely alapítványt nem mellékesen Wagner Chiyo, a nagyváradi származású Wagner Nándor szobrászművész felesége alapított. „Ennél kellemesebbet, mint egy díjkiosztót megnyitni, amelyen a hallgatóink munkáit értékelik, nem tudok jelen pillanatban elképzelni. Az idei tanév kicsit más, mint amilyeneket az előző években megéltünk, de úgy gondolom, hogy ennek is megvannak az örömei. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy itt lehetünk, hogy a hallgatóink is itt lehetnek, és díjnyertes munkáik vannak. Wagner Nándor nagyváradi születésű szobrászművész szellemi örökségét kívánja ez a pályázat tovább folytatni, a hallgatóink számára az egyik legnagyobb lehetőség ez arra, hogy megmutassák tehetségüket és bebizonyítsák, hogy van helyük itt az egyetemen, illetve azt, hogy ez a reklámgrafika szak nem véletlenül az egyik legjobb és legjobban működő szakunk” – fogalmazott a rektorhelyettes.

Széles mosollyal köszöntötte az alapítvány elnöke, Kiss Sándor is a versenyzőket, jelenlévőket, akiknek a Japánban eltöltött időszakáról számolt be röviden, mely időszakban a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Tokióban szervezhetett kiállítást, több mint 130 alkotásból, a japán–magyar diplomáciai kapcsolat 150. évfordulója alkalmából. A 2020-as Wagner Nándor-díj állóképek kategóriájának első díját György Attila kapta, második díját Szász István és Rozs Dávid, a harmadik díjat pedig Petrucz Ágnes, Kakucs Dávid és Szitai Erzsébet. Mozgóképek kategóriában Berszán Árus Dániel nyerte el az első díjat, második helyen végzett Szabó Arnold és Szabó Tamás, a harmadik helyezésen pedig Szitai Erzsébet és Pintér K. Viktória osztozott. Dicséretben részesült Solymosi Ákos, Ercse Zsuzsanna, György Attila és Takács Christopher.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában