Környezetvédelem

2020.09.15. 17:44

Száztíz facsemetét ültettek Biharon és Hegyközkovácsiban a Néppárt önkéntesei

Több mint száz darab díszfa- és gyümölcsfa-csemetét ültettek el múlt szombaton Bihar és Hegyközkovácsi játszóterein a Néppárt tanácsosjelöltjei. Az eseményen részt vett Szilágyi Zsolt, a párt Bihar megyeitanácselnök jelöltje, Habinyák István, a párt Bihar megyei elnöke, és Nemes Ferenc alpolgármester, független polgármesterjelölt is.

T. Á.

A Gergely Tímea nőszervezeti elnök kezdeményezésére létrejött akcióhoz a Néppárt tanácsosjelöltjein kívül a helyiek is szép számban csatlakoztak, gyermekek és felnőttek egyaránt, akik ásót, kapát, locsolót ragadva serénykedtek. Az igazi közösségi eseménnyé vált munka során az utolsó darabig elültették a Konta István önkormányzati képviselőjelölt által felajánlott földlabdás facsemetéket, melyeket gondosan meg is locsoltak. Az alkalmat felhasználva a résztvevők összegyűjtötték a játszóterekről a szemetet, és megtisztították a homokozókat is.

A faültetést nem csupán egyszeri akciónak szánták a szervezők, a tervek szerint ugyanis a jövőben rendszeresek lesznek a hasonló faluszépítő, a közösséget megmozgató események. A visszajelzések alapján a lakosok minden hasonló ötletet és elképzelést, amely az ígéreten túl meg is valósul, nagyra értékelnek, és szívesen vesznek részt lakókörnyezetük szépítésében, megtisztításában.

Borítóképünkön az önkéntes csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában