Tanácsosjelölt

2020.09.17. 11:15

Gyurcsik Magdolna: Biharpüspöki többet érdemel

Folytatódott tegnap az Erdélyi Magyar Néppárt választási sajtótájékoztató-sorozata. Zatykó Gyula, a párt nagyváradi polgármesterjelöltje ezúttal a párt listáján szereplő tanácsosjelöltek közül Gyurcsik Magdolnát mutatta be.

Tóth Ádám

Gyurcsik Magdolna biharpüspöki lakos, kereskedelmi vállalkozóként dolgozik. Meglátása szerint azon túlmenően, hogy Püspökiben nincs megfelelő úthálózat, szennyvízcsatorna és ivóvízhálózat, az jelenti a legnagyobb gondot, hogy a körzet lassan képtelen élhető körülményeket biztosítani lakóinak. Minden más nagyváradi körzet parkokat és sétányokat kapott, hogyan lehet az, hogy Biharpüspöki a felsoroltak közül semmit sem érdemelt? – tette fel a kérdést. A jelölt szükségét érzi egy olyan szabadidős központ létrehozásának, ahol az iskolás korú gyerekek szülői felügyelet nélkül tudnának mozogni. Ugyanis a jelenlegi autóforgalom mellett ez szinte lehetetlen. Az új autópálya-szakasz miatt elviselhetetlen lett a Püspöki úton (Matei Corvin) áthaladó teherforgalom, nem beszélve arról, hogy a csatornák fedelein áthaladó járművek a nap huszonnégy órájában kellemetlen zajt okoznak. Hiányzik egy park, ahol minden korosztály kellemesen töltheti el a szabadidejét. A mindössze egy létező gyógyszertár pedig nem elégíti ki az ott élők igényeit, az idősek pedig kénytelenek beutazni a városba, hogy kiválthassák a gyógyszereiket. Közösségi ház híján a tánccsoportoknak, kóruscsoportoknak nincs alkalmas helyük a gyakorlásra. A helyi református egyház jóvoltából kaphatnak ideiglenes helyet a próbákhoz.

A jelölt szerint elgondolkodtató, hogy bizonyos utcákon sem szilárd burkolat, sem árok, de még járda sincs. Elmondása szerint a harmincéves politikai tétlenség miatt, folyamatos emberi passzivitásba ütközik, az emberek nem hisznek már az ígérgetésekben.

Zatykó Gyula hozzátette, sikerült elérni azt, hogy az elkövetkezendő fél évben hat utcát is leaszfaltozzanak. „Megígértük a biharpüspökieknek, hogy itt változás lesz és tenni is fogunk annak érdekében, hogy az itt élők érzékeljék azt. Biharpüspöki sokkal többet érdemel, nekünk pedig megvannak a megoldásaink” – fogalmazott. A megmaradt tizennégy szilárd burkolat nélküli utcák egy részében víz- és szennyvízhálózat sincs. Mint mondta, javasolni fogja, hogy ezeket a hiányosságokat pótolják, és leaszfaltozzák a jelenleg mindössze kövekkel burkolt utakat. Egyéves közbenjárás után sikerült elérnie azt is, hogy a biharpüspöki lakosoknak saját parkjuk legyen. A leendő zöldövezet helyén a bontási munkálatok már elkezdődtek, és a park építése hamarosan elkezdődik, ami várhatóan tavaszra el is készül. Arra kell törekednünk, hogy Biharpüspöki újra Nagyvárad kertvárosa legyen – fűzte hozzá a polgármesterjelölt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában