Ünnepség

2020.08.19. 12:48

Pótballagás, díjkiosztás a margittai magyar iskolában

Szőke Ferenc

A világjárvány szinte minden ünnepet, eseményt a „feje tetejére” állított. Így történt ez a margittai végzős diákok esetében is, akik online ballagtak tanulmányaik végeztével. A díjakat is csak virtuálisan vehették át. Ezt a helyzetet „orvosolta” a napokban a Horváth János Elméleti Líceum vezetősége, azáltal, hogy pótballagást és személyes díjkiosztót tartott az intézmény udvarán. Természetesen betartották az óvintézkedési szabályokat, beleértve a maszk viselését és a távolságtartást. A végzős diákok döntő többsége megjelent az ünnepségen, sokan már valamelyik egyetem hallgatójaként. A moderátor Deák Andrea aligazgató volt, ünnepi beszédet pedig elsőként az intézmény igazgatója, Nagy Gabriella mondott. Ebben kiemelte: „Hiszek a fejlődésben, a tudásban és a tudás eredményében: a sikerben. Hiszek a dolgok jobbra fordulásában. Hiszem, hogy a most fizikai közelségben meg nem élhető percek, órák pótolhatók, s hiszek abban, hogy az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk”.

Beszéde után kiosztották a díjakat a legjobb tanulmányi eredményt elért diákoknak. Külön jutalmazták az évfolyamelsőt, Fazakas Nikolett XII. A osztályos tanulót. Emlékplakettet és könyvjutalmat kapott. Átvehette azt az emlékplakett-vándordíjat is, melybe a mindenkori évfolyamelső nevét gravírozzák bele. Azt egy évig őrzi magánál, majd a következő tanév évfolyamelsője kapja meg. A Horváth János-ösztöndíjat idén a legjobb versenyeredményeket elérő Orosz Anna és az évfolyamelső kapta meg. Ez oklevéllel és pénzjutalommal jár, melyeket az igazgatónő adott át. A Mákvirág-díjat Erdei Csongor kapta meg, a Papp Géza-díjat pedig Orosz Anna. Díjazták továbbá a legeredményesebb sportolókat és a diáktanács tagjait is. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kéry Hajnal, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) Bihar megyei elnöke, valamint a Partium Alapítvány képviseletében Szabó József. Ők közösen adták át az iskola végzős diákjainak a Téglák a falban című emlékkönyveket, melyekben bemutatják 2020 végzős Bihar megyei diákjait. A megyei RMDSZ részéről Borsi Lóránt ügyvezető alelnök volt jelen, a helyi szervezetet pedig Pocsaly Zoltán polgármester, Demián Zsolt körzeti és Árkosi Antal helyi elnök képviselte. A helyiek valamennyien mondtak egy-egy rövid köszöntő beszédet. Sok sikert kívántak és hangsúlyozták, hogy tanulmányaik végeztével hazavárják a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában