RMDSZ Nőszervezet

2020.08.31. 10:04

A lakosok igényeire fektetnék a hangsúlyt

Az RMDSZ Nőszervezet Nagyváradon két hölgyet jelölt önkormányzati képviselőnek: Pető Dalmát, aki jelenleg is tanácsos, ő a lista negyedik helyén van, illetve Tunyogi Hajnalkát, aki a 15. helyre került.

Fotó: A szerző felvétele

Törő Enikő

A két jelölt múlt csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette terveit, melyek szerint elsősorban jelenlegi problémákat oldanának meg, a lakosok igényeit figyelembe véve. Mindketten aktívan tevékenykednek jelenleg is az RMDSZ nagyváradi nőszervezetében, Pető Dalma ennek a kommunikációért felelős ügyvezető alelnöke, Tunyogi Hajnalka pedig az ifjúságért és sportért felelős alelnök.

Elsőként Pető Dalma ismertette terveit. Mint mondta, eddig is személyesen találkozott a lakosokkal, hogy meghallgassa őket és segítsen a problémáikat megoldani, ezt tanácsosként eddig is prioritásként kezelte. A továbbiakban is folytatni kívánja ezt a tevékenységét és úgy érzi, nőként ennél többet is tehet. Az RMDSZ Nőszervezet jelöltjeként úgy gondolja, hogy nagyobb problémákat is hivatott megoldani, olyanokat, melyek egy egész csoportot szolgálhatnak. Az elmúlt napokban több mint ötven hölgyet kérdezett meg arról, hogy véleményük szerint mi hiányzik Nagyváradból, Nagyváradról. A válaszok alapján építi fel jövőbeni terveit, ugyanis a váradi nők igénye szintén prioritás számára. A válaszokból is szemezgettünk. Az egyik válasz szerint ideje lenne megoldani a virágos zöldövezetek létrehozását – egyébként Pető Dalma már több beadványt iktatott ennek érdekében az önkormányzathoz, de eddig nem történt komolyabb előrelépés. Több hölgy, főleg édesanyák emelték ki a közvécék hiányát, főleg a parkokban, játszótereknél, ennek kapcsán pedig több olyan játszóteret kellene kialakítani, ahol fogyatékkal élő gyermekek számára is vannak játékok. Továbbá nevelési tanácsadó-központot is létre lehetne hozni, szerepel a válaszokban, illetve pályaválasztási tanácsadásokat is lehetne tartani fiataloknak. Bicikliutak létrehozásáról és a járdák járhatóságáról is szó esett a válaszokban.

Tunyogi Hajnalka neve szintén sokak számára ismerős lehet, ugyanis tanárként számos diáknak tanított tudományokat, emellett pedig kiemelkedő sportember is, tékvándó edzőként tevékenykedik – de más sportokat is szívesen űz. Mint azt kifejtette, Váradszőllősön él, így onnan szerzett közvetlen tapasztalatokat, illetve ott látja leginkább a hiányosságokat. Úgy gondolja, igény lenne fiatalok, illetve családok számára szervezett sportnapokra, a magyar közösséget is jobban össze lehetne kovácsolni, illetve a sport az egészséges szellemi és fizikai fejlődésre is nagy hatással van. Tervei szerint ezek a sportnapok és egyéb sporttevékenységek ingyenesek lennének, ezt pályázatok útján lehetne megvalósítani. Hozzátette, komoly edzéseket is szívesen szervezne ingyenesen, ugyanis számos olyan olyan család van, akik szívesen beíratnák gyermekeiket különböző sportedzésekre, de ezt anyagilag nem tudják megoldani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában