Püspöki palota

2020.06.08. 08:00

Befejeződött a belső homlokzat felújítása

 

A két évvel ezelőtt leégett görögkatolikus püspöki palota belső homlokzatának felújítása elkészült, jelentette be közösségi oldalán Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere, míg a külső homlokzati munkálatok 80 százalékával végeztek a Pavel utcai oldalon. A polgármester azt írja, hogy a 2018 augusztusában leégett épületnek a főtérre néző főhomlokzatán is dolgoznak még.

Bolojan bejelentette, hogy ebben a hónapban érkeznek meg az ablakok, amelyeket még júniusban a helyükre is tesznek, és augusztusra minden külső munkálat befejeződik. A polgármester azt ígéri, hogy augusztus 25-én, a tűzeset kétéves évfordulójára régi pompájában fog tündökölni az épület, a hangulatvilágítást is felszerelik addig a püspöki székhelyre. Az elöljáró felhívja a figyelmet arra is, hogy jövőre megkezdődnek a belső helyreállítási munkálatok, amelyre uniós forrásokat remél szerezni a város. Ez a munkálat két évig fog tartani, ezt követően kulturális központ fog működni az ingatlanban.

Fotók: Facebook/Ilie Bolojan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában