Állatkerti séta

2020.05.26. 09:14

Több mint ötszáz látogató az állatkertben

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Bár az elmúlt vasárnapon az időjárás meglehetősen kellemetlen volt, és csak nagyon kevesen mozdultak ki, a szombati napon sokan látogattak el a Nagyváradi Állatkertbe, amely tökéletes helynek ígérkezik egy hétvégi, családi kikapcsolódáshoz. Főleg a gyermekes családok örömére múlt héten újra megnyitott az állatkert, természetesen, ahogyan arról mi is beszámoltunk, új szabályokkal, melyek a koronavírus-járvány miatt szükségesek.

Loredana Buz, a Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat (ADP) képviseletében nyilatkozott az állatkert hétvégi tevékenységéről. Elmondta, az állatkertben dolgozók már mind nagyon várták, hogy újra megnyithassanak, és örömmel tapasztalták, hogy a látogatók kifejezetten fegyelmezettek voltak, senkivel nem volt probléma, konfliktus az új előírások miatt, és még a lázmérés ellen sem háborgott egy látogató sem, pedig anélkül nem lehetett belépni az állatkert területére. A távolságot is mindenki betartotta, amelyre jelzésekkel hívták fel a látogatók figyelmét. Tavaly, ugyanezen a hétvégén, szombaton 684 látogatója volt az állatkertnek, míg most 522, amely nem számít akkora eltérésnek, ha figyelembe vesszük, hogy a megyében élőkön kívül nem is igazán jöhetnek ide még mások, sőt, a korlátozások miatt leginkább csak a nagyváradiak látogatják egyelőre az állatkertet. A tavaly májusi és a legutóbbi vasárnap között sokkal nagyobb a számbeli eltérés, de ez a rossz időjárásnak, illetve a felfüggesztett turizmusnak tudható be. Míg tavaly ilyenkor ezer fölött volt a vasárnapi látogatók száma, tegnapelőtt ez csupán 34 volt.

Az állatkertben a hétvége kellemesen, jó hangulatban telt, nemcsak a látogatók, hanem az ott dolgozók számára is. Újra pezsegni kezdett az élet, talán már az állatok is megunták azt a nagy csendet, ami az utóbbi időszakot jellemezte. A szóvivő szerint a fegyelmezettség, a jó hangulat annak is betudható volt, hogy az állatkert megfelelő hely a kikapcsolódáshoz egy ilyen világjárvány idején, hiszen egy nyitott, tágas térről van szó, ahol nem esik nehezére senkinek sem, hogy betartsa az előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában