Munkálatok

2020.05.04. 12:00

Közúti infrastruktúra-fejlesztések

Ciucur Losonczi Antonius

Nagyvárad önkormányzata a műszaki igazgatóságon keresztül munkálatokat végez a körgyűrűhöz (Ogorului utca) tartozó gyűjtőúton, a Liviu Borcea és a Váradcsehi utak közt. A terepet 2020 márciusában vették át, és a tervek szerint július a befektetés lezárultának határideje. A megbízott a Drumuri Bihor Rt.-Aquacons Kft. alkotta konzorcium, a szerződés értéke áfa nélkül több mint 2,4 millió lej, melyből a tervezés költsége 61 ezer, a kivitelezésé 2,4 millió. Kialakítanak egy 940 méter hosszú műutat, a baloldalon egy 930 méter hosszú és 3 méter széles kerékpárutat, a jobboldalon pedig egy 921 méter hosszú és 2,5 méter széles járdát. Lesznek zöldövezetek, közúti jelzések, esővízelvezető- és elektromos hálózatok. Eddig ástak és lefektettek egy 15 centiméter vastag ballasztréteget.

Szintén ezen a környéken korszerűsítik a Ion Irimescu utcát. A kivitelező a Drumuri Orășenesti Rt.- Proconsolutions Kft. alkotta konzorcium. A szerződés értéke áfa nélkül 1,1 millió lej. A munkálatoknak március 20-án fogtak neki, és a reményeik szerint július 20-ig befejezik ezeket. Aszfaltoznak 374 méter hosszan és 6 méter szélességben, építenek egy 4,50 méter hosszú és 11,19 méter széles hidat, valamint zöldövezeteket is kialakítanak. Az utca kétsávos lesz, parkolóhelyekkel, a járdák 1,50–2 méter szélesek. Eddig megtisztították a területet a gaztól, következnek az ásások és a töltés kialakítása.

Borítóképen: zajlanak a munkálatok a körgyűrű mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában