"klikkes cigi"

2020.05.12. 15:09

Kivonják a forgalomból a mentolos cigarettát

Május 20-ától kezdődően a dohányzók nem juthatnak többé hozzá a mentolos, kapszulás cigarettákhoz, ezeket ugyanis egy Európa-szintű direktíva folytán nem forgalmazhatják tovább Romániában.

Az idei évben ezt a lépést minden európai országban meg kell lépni. Az EU 2016-ban döntött erről, amikor elkezdte szabályozni a cigaretta-forgalmazást. A mentolos cigaretták a dohánypiac három százalékát teszik ki. A Brittish American Tobbacco felmérései szerint Romániában 500.000-en szívnak ilyet.

A statisztikák alapján a 15 és 24 éves korosztály tagjainak több mint a fele a csomagolás alapján választ cigarettát, míg csak harminc százalékuk az íz alapján – írja a stirileprotv.ro. A portálnak nyilatkozott Magdalena Ciobanu szakértő, aki elmondta, a mentolos cigaretták elősegítik a dohányzásra való rászokást, hiszen az első cigaretta egyébként nem lenne kellemes, a mentolostól eltérően erős és kellemetlen szagúak. Sokan vallják is, hogy életük első cigarettája valóban mentolos volt, és olyan is van, akinek meggyőződése, hogy amint ezek eltűnnek a polcokról, le is fog szokni a dohányzásról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában