Húsvéti készülődés

2020.04.06. 13:00

Ünneplőbe öltöztetni lelkünket, otthonunkat

Bár az ünnep lényegét soha nem a külsőségekben kell keresni, arra voltunk kíváncsiak, hogy a szükségállapot ellenére hogyan öltöztethetjük ünneplőbe otthonainkat, nem mellesleg ennek elfoglaltságában hogyan tölthetjük ki a bezártságban töltött időt.

János Piroska

Az ünnepi hangulatot a „karanténban” is ugyanúgy meg lehet teremteni, de ezt nem a külsőségekben kell keresni, hanem a lelkünkben. Mivel be vagyunk zárva otthonainkba, talán még jobban magunkba tudunk fordulni – jegyezte meg Tóth Beáta kézműves, akihez néhány ötletért fordultunk. Ami a díszítést illeti, itt az ideje az újrahasznosításnak, hogy akár a kidobásra ítélt sérült ruhadarabnak is adjunk egy új esélyt. Régi farmerből, színes pólóból is születhetnek remek dísztárgyak – jegyezte meg. Egy apró jelkép, dísz is segítségünkre válhat, előkerülhetnek a tavalyi dekorációk, de akár újakat is készíthetünk kartonpapírból, régi reklámújságokból – rengeteg módon színt vihetünk a bezártságba. Gyerekeknek remek elfoglaltságot jelenthet a színezés – legyen szó akár nyomtatott vagy kézzel rajzolt mintákról –, lehet bátran vágni-ragasztani, együtt varrni.

Ötletek kézműveskedéshez

A bezártság idején is lehet hagyományainkat őrizni: az írott tojás mellett berzselt tojást is készíthetünk, amihez egy régi harisnyára, az udvaron vagy a tömbház környékén talált zöld levelekre és természetesen tojásfestékre vagy természetes színezékre (hagymahéj, cékla, káposzta) van szükségünk.

Az otthoni kézműveskedéshez rengeteg ötletet meríthetünk az internetről, többek között a Dekor Mania Facebook-oldalára feltöltött videóból is, amelyben Tóth Beáta által megismerkedhetünk a szalvéta technikával díszített hungarocell tojás elkészítésével. A tervek szerint ezen az oldalon, de személyes oldalán is további ötleteket fog megosztani, és kérdésekkel is lehet bátran hozzá fordulni – mondta el a kézműves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában