Koronavírus

2020.04.06. 10:18

Meghalt az első Bihar megyei fertőzött

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleményében tájékoztat arról, hogy április ötödikén elhunyt az a hetven éves Bihar megyei illetőségű férfi, akit március 26-án utaltak be az élesdi városi kórházba tüdőgyulladás gyanújával, másnap azonban Nagyváradra szállították, mintát vettek tőle, és rá egy napra, 28-án megállapították, hogy a páciens koronavírus-fertőzött. A férfi ötödikén halt meg, ezzel ő az első Bihar megyei és a 156. romániai áldozata a világjárványnak. A közleményből kiderül továbbá, hogy április 6-án reggel fél kilenckor Bihar megyében 961 személy tartózkodott karanténban, 2299 személy pedig házi elkülönítésben van; öt fertőzött meggyógyult.

További adatok

Április 5-én reggel nyolc óra és április 6-án reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 1631 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek 586 helyszínen, 27 konvojt szerveztek a megyén áthaladó, karanténba vagy otthoni elkülönítésbe tartóknak, és további öt konvojt kísértek a Bihar megyei karanténokba. Ezekben a missziókban összesen 394 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök kilenc a megyén átutazó konvojt kísértek Bihar megye határáig az említett időintervallumban, és szintén a csendőrség biztosítja a megyében lévő, immár kilenc aktív karantént is. Ezekben a missziókban 93 Bihar megyei csendőr vesz részt, közülük negyvenketten vegyes őrjáratok voltak, melyek az otthoni elkülönítésben tartózkodókat ellenőrizték. A katasztrófavédelem alkalmazottai két olyan misszióban vettek részt az említett időintervallumban, amelyben a megye valamelyik karanténjába vagy a megyehatárra kísértek konvojt, ők segítik a közegészségügyi igazgatóság munkatársait a borsi vámon, és szintén ők biztosítják a fertőzött, vagy fertőzésgyanús személyek szállítását. Mindezekben a missziókban a katasztrófavédelem 28 dolgozója tevékenykedett. Az említett huszonnégy órás időintervallumban Bihar megyében összesen 141 bírságot róttak ki 374.500 lej összértékben.

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában