Ovisuli

2020.01.24. 10:00

Programok egész évben az Ovisuli Egyesülettel

Folytatja a tavaly beindított Családi mozizás programot az Ovisuli Egyesület: ezúttal a Bogyó és Babóca mesefilm első részét vetítik szombaton, előtte pedig hangolódás, barátkozás céljából kézműveskedésre is lehetőség lesz.

Törő Enikő

Az Ovisuli Egyesület tavaly három új programot honosított meg, ezek egyike a Családi mozizás, melyet idén is folytatnak: az első vetítés január 25-én lesz, a második pedig február 29-én. Szintén az új rendezvények közé tartozik a Családi farsang és a Márton-napi ünnepség, tudtuk meg Pető Dalma egyesületi elnöktől, aki azt is elárulta, hogy idénre 22 eseményt terveznek. Hozzátette, hogy a tavalyi rendezvényeket is önerőből, összefogással, a vállalkozók támogatásával sikerült megszervezni, nem beszélve az önkéntesek munkájáról, s idén sem lesz ez másként, továbbra is szeretettel fogadják az önkéntesek segítségét.

Az idei első mozizást tehát szombaton, január 25-én tartják a Városi Művelődési Ház Florica Ungur-termében (volt Arlus). A Vándormozi és Dubovan Cristian támogatásával a Bogyó és Babóca első részét vetítik. A 65 perces magyar rajzfilmet 18 órától lehet megtekinteni, aki pedig szeretne, már 16.30-tól kézműves foglalkozásokon vehet részt. Ezeket az Ovisuli Egyesület önkéntes pedagógusai tartják: Pető Réka és Garnai Tímea óvónők, Perecz Simó Annamária, Vass Anna és Koncz Ágota tanítónők, valamint ezúttal is csatlakozik a csapathoz Szabó Enikő képzőművész és a Zabhegyezők is. A pedagógusok a farsangi témát választották: álarc- és üvegfestéssel készülnek farsangi témában, farsangi csokornyakkendőt is lehet majd készíteni, illetve a farsangi témakört bővítve gyermekjátékokon részt venni. A Bogyó és Babócára utalóan katicás fejdíszeket is készíthetnek a gyermekek.

Februári események

A következő havi eseményeket tekintve ismét megünneplik Az anyanyelv nemzetközi napját, folytatva a már lassan mozgalommá alakult #azanyanyelvnapja kezdeményezést is. Másnap ismét családi eseményen vehetnek részt az érdeklődők, ugyanis Farsangi családi szombat elnevezéssel jelmezversenyt és kézműves-foglalkozásokat szerveznek a Fan Ice cukrászdában, a legötletesebb jelmezeket díjazzák is. Február végén pedig ismét lesz Családi mozizás is a már megszokott helyszínen.

Éves eseménynaptár

Március 14.: Kokárda- és koszorúkészίtő délután, helyszίn: Városi Művelődési Ház. Március 15.: közös koszorúzás Petőfi Sándor szobránál a 11-es Általános Iskola tanulóival és a 34-es óvoda óvodásaival. Március 1–27.: Meseίró verseny. Április 4.: Gyermekkönyvek nemzetközi napja, helyszίn: Városi Művelődési Ház. Április 8.: Húsvéti ügyeskedő Rogériuszon. Április 9.: Húsvéti ügyeskedő Biharpüspökiben. Április 6–25.: Anyák napi rajzpályázat óvodásoknak és iskolásoknak. Június 1.: Gyereknapi fagyizás és bohóckodás, helyszín: Fan Ice cukrászda. Július-augusztus: Napraforgó Alkotótáborok. Augusztus 24.–szeptember 7.: Légy jó! Tégy jót! Tanszergyűjtés óvodásoknak és kisiskolásoknak. Szeptember 5.: Körös-parti Parti, helyszίn: Szilvás. Október 24.: Családi mozizás, egy közösségi élmény. November 7–8.: Márton-napi Libagaliba, helyszίn: nagyváradi vár. November 25.: Készítsük el saját adventi koszorúnkat Nagyváradon. November 26.: Készίtsük el saját adventi koszorúnkat Biharpüspökiben. November 4–22.: Mikulás-napi rajzverseny. December 5–6.: Várjuk együtt a Mikulást. December 19.: Karácsony előtti meglepetéskoncert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában