Mikulás várás

2019.12.05. 14:00

Kétnapos Mikulás buli a cukrászdában

Második éve szervezik meg a Mikulás bulit egy nagyváradi cukrászdában, ahová a lapföldi nagyszakállú is ellátogat és a Mikulás-napi rajzverseny díjátadóját is megtartják.

Törő Enikő

Tavaly szervezték első alkalommal Mikulás váró délutánt egy nagyváradi cukrászdában (Fő utca 26. szám). A sikerességén felbuzdulva idén nem csak egy délután szerveznek foglalkozásokat, hanem két napon át, december 6-án és 7-én. Pénteken és szombaton 17-19 óra között várják a gyermekes családokat a kézművesfoglalkozásokra és a Mikulással való találkozásra, mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület vezetője.

Péntek délután Garnai Tímea óvónő és Tógyer Alexandra, a PKE másodéves hallgatója vezetésével papírtányérból Mikulás fejet készíthetnek a gyermekek. Másnap Kuzsma Andrea tanítónő vezetésével papírból és WC-papírtekercs puttonyos Mikulást lehet készíteni. A Zabhegyezők hét tagja mindkét délutánra készül foglalkozásokkal, arcfestéssel és kézműveskedéssel, többek között papírtányérból hóembert lehet készíteni, valamint pálcika rénszarvast és gyöngyös cukorrudat. A cukrászda tulajdonosa, Ludescher Gabriela is készült kreatív munkával, mézeskalácsot és marcipánfigurákat lehet színezni (ételszínezékkel), ezeket karácsonyfadísznek is lehet használni.

Mikulás várás

A lapföldi Mikulás ismét elfogadta az egyesület meghívását, így Herman Ferenc Mikulás-bácsi érkezésének várható időpontja péntek 17 óra, s miután mintegy két órán át ajándékozza a gyermekeket, fotózkodni is lehet vele. A Mikulás azonban nemcsak pénteken néz be a cukrászdába, hanem szombaton is, a kézműves foglalkozások ideje alatt csatlakozik a cukrászdába látogató családokhoz. A Mikulás minden gyermeknek ajándékot ad a cukrászda jóvoltából, édességet és játékot. A nagyszakállú jókedve érdekében a gyermekek készülhetnek versekkel és énekekkel.

Díjátadó

A Mikulás-napi rajzverseny hivatalos díjátadóját szombaton 18 órakor tartják. A versenyt november elején írták ki, három kategóriába, Aprónép, Manó és Törpe. Rajzok nemcsak Nagyváradról érkeztek, hanem Bihar megye számos településéről, így Élesdről és Érmihályfalváról, de külföldről is, a magyarországi fővárosból, Budapestről, összesen mintegy 50-en szálltak versenybe a díjakért. Az Aprónép (4-6 éves) kategória nyertese egy 100 lej értékű könyv-vásárlási utalványt nyer, amelyet a nagyváradi Dávid Könyvesboltban lehet levásárolni. A dίj felajánlója az Ovisuli Egyesület. A Manó (6-8 éves) kategória nyertese egy ünnepi tortát nyer. A dίj felajánlója Ludescher Gabriella vállalkozó, a Fan Ice cukrászda tulajdonosa. A Törpe (8-10 éves) kategória nyertese Pető Dalma felajánlását – ünnepi családi fotózás – kapja. A fotózást a „Szent László városa az én városom!” fotópályázat idei nyertese Varga Erzsébet Mandy biztosίtja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában