Ottalvós

2019.05.15. 14:22

Napraforgó Alkotótáborok idén is, újdonságokkal

A Napraforgó Alkotótábor szervezői idén hat táborral készülnek, nemcsak gyermekek, hanem családok számára is. Idén is lesz ottalvós, valamint napközis tábor, illetve egy családi is, mondták el a szervezők.

Törő Enikő

Több tábor lesz idén, mint az eddig megszokhatták, idén hat táborral készülnek, gyermekek számára ebből 5-öt szerveznek, napközis és ottalvós is lesz. Az ottalvós táborok Köröskisjenőben, a Betyártanyán lesznek. Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke és Herman Ferenc táborszervező egy sajtótájékoztató keretein belült mutatta be a tábor részleteit. Fontosnak tartják évről-évre megszervezni az ilyen jellegű táborokat, egyrészt, hogy a gyermekek nyáron is tanuljanak, de kizárólag játékos módon, továbbá ismerkedjenek a természettel és a hagyományokkal és nem utolsósorban közösségben legyenek.

Ottalvós táborok

Az ottalvós táborokra július 1-6. és 8-13. között kerül sor a köröskisjenői Betyártanyán, az első turnusra 6-8 évesek jelentkezését várják, a másodikra 8-12 évesekét. A táborban a hagyományőrzésre és kézművességre fektetik a hangsúlyt, így megtanulhatnak a gyermekek kenyeret sütni, lekvárt főzni, befőttet készíteni, valamint lesz lehetőség lovaglásra, fürdőzésre, vízibiciklizésre, szekerezésre, horgászásra, kézművesfoglakozáson való részvételre, csoportos játékokra, számháborúra, és a megszokott tábortűz sem marad el. Pék Andrea és Koncz Ágota tanítónők, valamint Bánffi-Benedek Andrea német tanárnő és Herman Ferenc színművész felel a programokért. Minden évben szerveznek tematikus tábort is, ezúttal ez a Zenés színházas bábtábor nevet kapta. Idén ezt Köröskisjenőben szervezik meg, augusztus 5-10. között, 8-12 éves korosztály számára. Számos programon vehetnek részt a gyermekek: drámajátékokon, zenés színházi foglalkozáson, bábkészítésen, bábozáson, mozgásszínház műhelyen és személyiségfejlesztő programon. Több tanár fogja ezeket a tevékenységeket vezetni: Simai Mihaela zenepedagógus, Herman Ferenc színművész, Szabó Ágnes táncos, koreográfus és Szalai Gabriella, Bonczidai Dezső és Szabó Dániel bábszínészek.

A júliusi ottalvós tábor ára 550 lej, jelentkezési határidő július 10., az augusztusi ottalvós bábtábor ára pedig 700 lej, a jelentkezési határidő augusztus 1. A díj mindkét tábor esetében tartalmazza Nagyváradról való oda- és visszautat, a teljes ellátást, a programokat és a szállást.

Napközis tábor

A két napközis tábor a már hagyományosnak tekinthető Napraforgó Alkotótábor lesz, melyet hatodik éve szerveznek meg. Két turnus lesz, mindkettő helyszínéül a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum szolgál, és 6-12 évesek számára szól. Az első turnus július 15-19, a második pedig július 22-26. között lesz. A műhelyprogramok között szerepel a színház, tánc, zene és csoportos játékok is lesznek. A színházi programokat Szíjjártó Aletta óvónő, színésznő vezeti majd, a zenével Mihaela Simai zenepedagógus, a tánccal Szabó Ágnes táncos foglalkozik, angolul pedig Lovász Edina tanítja majd a gyermekeket. A tábor reggel 8 és délután 4 óra között működik, részvételi díj 200 lej, mely magában foglal egy ebédet és a foglalkozásokat. A gyermekeket egyébként már 7:30-tól fogadják, 17 óráig tudnak felügyeletet biztosítani, jelentkezési határidő július 10.

Családi hétvége

Egy családi tábort is szerveznek idén, ennek részleteiről egyelőre keveset árultak el. A táborra családokat várnak, helyszínül a sólyomkővári Baptista Egyház táborhelye szolgál majd, mely körülbelül 30 személy befogadására képes. A tervek szerint a táborra augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor. Herman Ferenc elmondta, hogy ez egyelőre egy próbálkozás, a cél az, hogy a szülők és gyermekek együtt táborozzak, ezzel is erősítve a kapcsolatot közöttünk, lesznek pszichológusok, drámapedagógusok, pedagógusok. Lesznek külön és közös programok is a gyermekek és szülei számára. Olyan családokat várnak, ahol a gyermek vagy gyermeke 0-12 év kor közöttiek. Pető Dalma hozzátette, hogy mivel idén minden általa szervezett rendezvény középpontjába a családok kerülnek, így fontos, hogy egy ilyen tábor is legyen. A természetbe való kiszabadulás kellemes hatással lehet a családokra, és így a gyermekek és a szülők közös programja és annak helyszíne eltér a megszokottól, mely a ,,modern” gyermekek számára személyiségfejlesztő hatással lehet.

Jelentkezés

Jelentkezni folyamatosan lehet a 0728–970–848 telefonszámon (Herman Ferenc). Mindegyik tábor helyeinek száma korlátozott (turnusonként: ottalvós – 30 személy, napközis 50 személy). Érdeklődni a Napraforgó Alkotótábor és az Ovisuli Egyesület Facebook-oldalán, valamint honlapján lehet. A táborok szervezője az Ovisuli Egyesület és Herman Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában