Bevetésen

2022.12.04. 17:13

Tűz egy nagyváradi tömbházban

Fotó: Ebihoreanul

BN-összeállítás

Tűz keletkezett vasárnap délután a nagyváradi Moldovei utcában, a Transilvaniei utca kereszteződésének közelében lévő tömbház ötödik emeleti lakásában. A tűz keletkezésének forrása egyelőre ismeretlen, de az biztos, hogy az ablakokból heves lángok csaptak ki, amelyeket a szomszédos utcákból is látni lehetett. Camelia Roșca, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője szerint a tüzet 15.36 óra körül jelentették a 112-es számon, a helyszínre a nagyváradi 2-es osztag több tűzoltócsapata és a megyei rohammentő-szolgálat (SMURD) alakulata érkezett. A katasztrófavédelmisek a tűz megfékezése és a lakók evakuálása érdekében is intézkedtek.

Fotó: Hunyadi István

Mivel a lépcsőházat elárasztotta a füst, néhány személyt létrás tűzoltóautó segítségével mentettek ki az ablakokon keresztül. A szóvivő hozzátette, egy személyt kórházba szállítottak a helyszíni orvosi ellátás után a füst belélegzése miatt, őt a szomszédok evakuálták az egyik lakásból. A lángokat hamar megfékezték a tűzoltók, 15.50 óra körül végeztek az oltással, de nem hagyták el addig a helyszínt, ameddig meg nem győződtek arról, nem áll fenn az újragyulladás veszélye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!