Akcióban

2022.11.28. 19:18

Közel hatvan bevetésen vettek részt a katonai tűzoltók

Illusztráció

Erdon-összeállítás

Az elmúlt hétvégén a Bihar megyei katonai tűzoltók 57 bevetésen vettek részt, ebből 48 alkalommal a rohammentősöket riasztották és kilencszer a tűzoltókat közúti balesetekhez, tűzesetekhez és állatmentéshez. 

Többek között egy nagyváradi tűzesethez is riasztották a lánglovagokat. Vasárnap hajnalban 4.40 órakor hívták a nagyváradi 2-es osztaghoz tartozó tűzoltókat, ugyanis a Moldovei utcán egy nyolcemeletes tömbház mellett lévő szemét kigyulladt. A lángok átterjedtek a tömbház földszintjén lévő egyik lakás redőnyére. A tüzet hamar lokalizálták és eloltották, majd kiszellőztették a szóban forgó tömbház lépcsőházát és ellenőriztek minden lakást, hogy az ott élők nem kaptak-e füstmérgezést. Személyi sérülés nem történt. A tüzet dohányzás okozhatta. Elégett 50 kilogramm hulladék és egy redőny. 

Állatmentés

Szintén aznap az élesdi tűzoltókat is riasztották, ugyanis Céckén (Țețchea) egy tehén egy nyolc méter mély (körülbelül fél méternyi volt a víz mélysége) gyűjtőcsatornába esett. A tűzoltók sikeresen kimentették az állatot, majd átadták a helyszínen lévő gazdájának.

Fotó: ISU 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!