Ellenőrzések

2022.11.30. 15:30

Elindították az országos szintű Tűzijáték elnevezésű akciót

Archív felvétel/Rendőrség

Forrás: Facebook/Salvamont Salvaspeo Bihor

A Tűzijáték országos szintű akció célja a a pirotechnikai termékek behozatalára, birtoklására, értékesítésére, tárolására és használatára vonatkozó rendelkezések áthágásából származó negatív események megelőzése a téli ünnepek ideje alatt. Az akció 2022. november 21. és 2023 január 4. között zajlik. A Tűzijáték akcióhoz a Bihar megyei rendőrök is csatlakoztak.

Továbbá október 24. és november 10. között zajlott a Tűzijáték-importőrök 2022, szintén országos szintű akció, melynek célja a pirotechnikai termékek jogi személyek általi birtoklására, forgalmazására, behozatalára, tárolására és felhasználására vonatkozó rendelkezések be nem tartásából eredő negatív események megelőzése, azonosítása és leküzdése volt. Az akció során a Bihar megyei rendőrök jogi személyeknél végeztek ellenőrzéseket. Ezeket november 21-én folytatták, a Tűzijáték akció debütálásnak napján, aznap öt ellenőrzés zajlott. 

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezúttal is felhívja a figyelmet, hogy pirotechnikai tárgyakkal való, jogosulatlanul végrehajtott bármilyen művelet bűncselekménynek minősül, és három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Tilos az F2, F3 és F4 típusú tűzijátékok, valamint a T1-es és T2-es színházi pirotechnikai termékek, illetve a P2 kategóriájú pirotechnikai termékek birtoklása, használata és értékesítése. A rendőrök további ellenőrzéseket végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!