Robbantás

2022.09.29. 16:30

Több mint ezerötszáz lövedéket és robbanószerkezetet semmisítettek meg

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség évente egy-két alkalommal megszervezi a begyűjtött lövedékek, gránátok, bombák szervezett megsemmisítését, legutóbb májusban volt erre alkalom. Az azóta begyűjtött lövedékek felrobbantására csütörtökön került sor, délelőtt kilenc órai kezdettel, Harangmező községben, a nyárlói mezőn (Pășune Mierlău). Május óta a tűzszerészek 22 bevetésen vettek részt, ezek során begyűjtöttek, és biztonságos körülmények között elszállítottak 49 különböző kaliberű lövedéket, 12 gránátot, hat bombát és 66 egyéb lőszert. A csütörtöki, két szervezett robbantáson mindezeket megsemmisítették, valamint régebben begyűjtött robbanóeszközöket is, tehát összesen 14 gránátot, 12 bombát, 49 lövedéket és 1434 egyéb lőszert.

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség ezúttal is arra kéri a polgárokat, hogy amennyiben lövedéket, gránátot stb. találnak, azonnal hívják az 112-es sürgősségi számot. Nagyon fontos, hogy ne nyúljanak hozzá, és ne is mozdítsák el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!