Kék hírek

2022.09.21. 17:00

Szigorú ellenőrzéseket tartottak a rendőrök

Törő Enikő

A Roadpol Safety Days projekt szeptember 16–22. között zajlott, melynek nem csupán az ellenőrzés a célja, hanem a biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása is. Az akció keretén belül felhívták továbbá a figyelmet az ittas és a bedrogozott állapotban való járművezetés veszélyeire is, de emellett a gyorshajtásról, a vezetés közbeni mobiltelefonhasználatról és a biztonsági öv használatának fontosságáról is szó esett. A projekt további célja az volt, hogy 2022. szeptember 21-e az európai utakon egy halálos baleset nélküli nap legyen.

Forrás: Rendőrség

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 19-e délután és 21-e délután között 116 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 39.215 lej. Elvettek továbbá tíz jogosítványt is. A legtöbb büntetést, összesen 47-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért osztották ki, kilencet vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, hatot szabálytalan előzésért, 12-t gyorshajtásért, kilencet kerékpárosok és elektromos rollerezők szabálytalanságaiért, 12-t gyalogosok kihágásaiért, kettőt elsőbbségadás hiányáért és 19-et egyéb szabálytalanságok miatt. 

A rendőrség elfogott szerda éjjel 00.30 órakor Nagyváradon egy 32 éves Moldovai Köztársaságbeli nőt, aki jogosítvány nélkül és ittasan vezetett egy személyautót. A nő légalkoholszintje 0,72 mg/l volt. Eljárás indult ellene. 

Címkék#kék hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!