Kék hírek

2022.09.23. 13:16

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön 202 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 59.264 lej. Elvettek továbbá nyolc jogosítványt és egy forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 73 büntetést osztottak ki, 53-at gyalogosok és 18-at biciklisek szabálytalanságaiért, 28-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, kettőt vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, egyet szabálytalan előzésért és 25-öt egyéb kihágásokért. 

Jogosítvány nélkül, ittasan. A rendőrség elfogott csütörtök délelőtt 9.10 órakor a 19-es jelzésű országúton, Biharfélegyházán (Roșiori) egy 52 éves helyi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy robogót. A férfi légalkoholszintje 0,65 mg/l volt. A robogó nincs forgalomba íratva. Az ügyben eljárás indult. 

Ittasan. Nagyváradon péntek éjjel két óra körül a rendőrség elfogott egy 46 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,65 mg/l volt. Péntek éjjel egy óra körül Bisztraterebesen (Chiribiș) egy 62 éves Szilágy megyei férfit fogott el a rendőrség ittasan vezetni, a légalkoholszintje 0,43 mg/l volt. Csütörtök délután Kisfenyéresen (Poietari) egy 47 éves belényesi férfit fogott el a rendőrség, aki szintén ittasan vezetett egy autót, a légalkoholszintje 0,52 mg/l volt. Mindegyik személy ellen eljárás indult. 

Jogosítvány nélkül. Tenkén fogott el a rendőrség pénteken 00.40 órakor egy 22 éves helyi fiatalembert, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személygépkocsit. Eljárás indult ellene. 

Letartóztatták. A rendőrség letartóztatott csütörtökön egy 47 éves nagyváradi férfit, aki ellen nemzetközi körözés volt kiadva. Az európai szintű elfogatóparancsot a belga hatóságok adták ki Belgium területén elkövetett csalás, személyazonosságlopás és szervezett bűnözői csoportban való részvételért. A férfit Nagyváradon előzetes letartóztatásban tartják, az ügyet át fogják adni a belga hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!