Tájékoztatás

2022.09.12. 15:00

Lezárult a biztonságos iskolakezdésről szóló megyei rendőrségi kampány

Forrás: Rendőrség

Törő Enikő

Több mint ezer gyermek, szülő és nagyszülő vett részt azokon a programokon, melyeket az elmúlt két hétben szervezett a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság megelőzési osztálya. Az új kampányt a tanévkezdés témájában indította a rendőrség, játszótereken és parkokban népszerűsítették azt, úgy a gyerekek, mint a szülők, nagyszülők körében. A vakációnak vége! Fel vagytok készülve egy új kezdetre? elnevezésű kampányt a nagyváradi hipermarketekben, a Gyermekvárosban, az ERA Shopping bevásárlóközpontban lezajlott Családi Fesztiválon népszerűsítették, de szerveztek foglalkozásokat Élesden is. A tájékoztató kampány során a rendőrök a gyerekekkel arról beszélgettek, hogy mit kell tenni, ha egy idegen leszólítja őket, hogyan reagáljanak az iskolai zaklatásra és hogyan legyenek biztonságban az online térben is. A szülők figyelmét az esetleges veszélyforrásokra hívták fel.

Forrás: Rendőrség

Ajánlások 

A kampány során és a különböző foglalkozásokon a szülők figyelmét arra hívták fel, hogy kommunikáljanak gyermekeikkel, hallgassák meg őket, fegyelmezzék őket, de ne legyenek agresszívak. Ügyeljenek arra, hogy mennyi zsebpénzt adnak gyermekeiknek, és ellenőrizzék, hogy mire költik azt, ha pedig drága holmit találnak náluk, kérdezzék meg, honnan van. Tanácsolják azt gyermekeiknek, hogy ne üljenek be idegen autójába és ne fogadjanak el idegenektől ajándékot. Igyekezzenek odafigyelni arra, hogy a gyermekeik kivel barátkoznak és ismerkedjenek meg velük. Igyekezzenek harmonikus környezetet teremteni otthon. Ha viselkedésbeli változást észlelnek, keressék meg a probléma forrását és találjanak megoldást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!