Roadpol Safety Days

2022.09.22. 14:22

Közúti baleset nélküli nap volt szeptember 21-e

Illusztráció

A Roadpol Safety Days projekt szeptember 16–22. között zajlott, melynek – mint korábban is beszámoltunk róla – nem csupán az ellenőrzés a célja, hanem a biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása is. A projekt további célja az volt, hogy 2022. szeptember 21-e az európai utakon egy halálos baleset nélküli nap legyen. Arról egyelőre nincs információnk, hogy sikerült-e elérni ezt a célt, azonban a rendőrség tegnapi közleményéből kiderült, hogy Bihar megyében nem történt közúti baleset szeptember 21-én. 

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 21-én 152 büntetést osztott ki, az ezekből befolyt összeg 41.720 lej. Elvettek továbbá 12 jogosítványt és öt forgalmi engedélyt. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 43 büntetést osztottak ki, 35-öt gyalogosok és 15-öt biciklisek szabálytalanságaiért, 19-et gyorshajtás miatt, nyolcat vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, kettőt elsőbbségadás hiánya miatt, hármat szabálytalan előzésért, kettőt nem kijelölt helyen való megállásért, egyet ittas vezetésért, négyet az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért és 20-at egyéb kihágásokért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!