Riasztás

2022.08.18. 11:26

Tűz egy nagyváradi nyolcemeletes tömbházban

Forrás: ISU

Egy nyolcemeletes tömbházban keletkezett tűz miatt riasztották a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) augusztus 17-én, szerdán 21.35 óra körül. A nagyváradi Püspöki (Stefan cel Mare) úton található tömbházhoz kiérkeztek a nagyváradi tűzoltók és a rohammentősök is. A tűzoltóknak mintegy tíz perc alatt sikerült eloltaniuk a tüzet, majd ellenőrizték a nyolcemeletes tömbház lakásait, megbizonyosodva arról, hogy senki sem szenvedett füstmérgezést. A tűzesetben megsérült a lakás tulajdonosának 17 éves fia, aki nem ragaszkodott kórházi ellátáshoz, ezért a helyszínen látták el a sérüléseit. A tűz következtében a lakás konyhájában lévő eszközök és bútorok rongálódtak meg. A vizsgálat szerint a tüzet az okozhatta, hogy gyúlékony anyagokat tároltak a gáztűzhely közelében. 

A katonai tűzoltóság felhívja a Bihar megyei lakosok figyelmét arra, hogy a tűzesetek legtöbb esetben a konyhában keletkeznek. Az ilyen és az ehhez hasonló tűzesetek elkerülése érdekében azt ajánlják, hogy ne tároljanak gyúlékony anyagokat (papír, függöny, törölköző) a gáztűzhely közelében. Amennyiben épp főznek, és el kell hagyniuk a konyhát, az ételt mindig vegyék le a tűzről. Az ételmaradékoktól, zsírlerakódásoktól mindig tisztítsák meg a gáztűzhelyet, mivel ezek is könnyen begyulladhatnak. Amennyiben a serpenyőben lévő olaj lángra kap, ne dobják el a kezükből és ne is öntsenek rá vizet. Zárják el a gázt, majd hagyják kihűlni a serpenyőt és ne tegyék rá a kezüket. A szellőztetés érdekében nyissák ki az ablakot. Ha úgy látják, hogy nem tudják eloltani a lángokat, evakuálják a házban lévő személyeket, riasszák a szomszédokat, és hívják az 112-es sürgősségi hívószámot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!