Tűzesetek

2022.08.08. 12:21

Több mint hatvanszor riasztották a katasztrófavédelmiseket 48 óra alatt

Forrás: ISU

Törő Enikő

Mintegy 48 óra leforgása alatt 66 bevetésen vettek részt a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség tagjai. Augusztus 6-án és 7-én 12 alkalommal riasztották őket tűzeset miatt és 54 alkalommal a rohammentősök segítségére volt szükség. 

Összesen tíz Bihar megyei településen volt tűz a hétvégén. Az érmihályfalvi tűzoltók Értarcsán voltak bevetésen augusztus 7-én, ahol egy személyautó gyulladt ki. A tüzet egy meghibásodott vezeték okozhatta, tönkrement a motorház gyúlékony részei. Ugyanazon a napon a nagyváradi, élesdi és tenkei tűzoltók három tüzet oltottak el Fugyivásárhelyen (Oșorhei), Révtízfalun (Zece Hotare) és Gyantán (Ginta), ezekre a helyszínekre tarlótűz miatt riasztották a lánglovagokat, 1,5 hektárnyi területen volt tűz. 

Szombaton a különböző osztagok Nagyváradon, Érmihályfalván, Magyarkécen (Cheț), Gyantán, Cigányfalván (Țigănești de Criș) és Mácsapusztán (Livada de Bihor) voltak bevetésen. Összesen 18 hektárnyi száraz növényzet, egy ház 25 méternyi fakerítése és hat méhkas égett el. Ezeket a tűzesetek szabálytalan nyílt lánghasználat okozhatta. Továbbá szombaton az élesdi tűzoltók és a csarnóházi (Bulz) önkéntes tűzoltók Csarnóházán voltak bevetésen, ugyanis egy ház udvarában tűz ütött ki. A tüzet az udvaron lévő nem szakszerűen kialakított áramátalakító okozhatta. Elégett hét szénabála és egy köbméternyi tűzifa. A tűzoltók sikerült megvédjék a házat és a közelben lévő istállót. A nagyváradi tűzoltók ugyanezen a napon Fugyivásárhelyre szálltak ki, ahol egy ház melléképülete gyulladt ki. A tüzet dohányzás okozhatta. Elégett négy négyzetméternyi terület a tetőből és fahulladékok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!