Bírságok

2022.08.14. 17:56

Szigorú ellenőrzéseket tartottak a hétvégén

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hosszú hétvége első felében, augusztus 12-én és 13-án szigorú ellenőrzéseket tartott a Bihar megyei utakon. A két nap alatt 251 büntetést osztottak ki, az ezekből befolyt összeg 102.075 lej. Továbbá elvettek 19 jogosítványt és nyolc forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 204 büntetést osztottak ki, 22-t a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, ötöt szabálytalan előzésért, ötöt biciklisek szabálytalanságaiért, hármat az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért, egyet ittas vezetésért és 11-et egyéb kihágásokért.

Kábítószer

A rendőrség elfogott vasárnap éjjel 00.20 órakor a 764F jelzésű megyei úton, Balalényen (Băleni) egy 20 éves vaskohsziklási fiatalembert, aki kábítószer hatása alatt volt autóvezetés közben. A helyszínen végzett drogteszt pozitív lett. 

Ittasan

A 231-es jelzésű községi úton, Várasfenesen (Finiș) vasárnap éjjel 00.15 órakor elfogtak egy 20 éves fiatalembert, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,42 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Szabálytalanul 

A 79-es jelzésű országúton, Keményfokon (Avram Iancu) szombat délután 13.36 órakor elfogott a rendőrség egy 36 éves tasnádbajomi (Boianu Mare) férfit, aki egy utánfutós teherautót vezetett, az utánfutó nincs forgalomba íratva, és hamis rendszámok voltak felszerelve arra. Az ügyben eljárás indult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!